testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 16.06.2017 13:51:09

Nizozemska atletinja Dafne Schippers si bo zapomnila rojstni dan

vszi
Olimpijska podprvakinja Nizozemska Dafne Schippers si bo zapomnila petindvajseti rojstni dan, ki ga je praznovala sinoči na atletski diamantni ligi v Oslu. Tam ji sprva niso dovolili na ponovljen start na 200 m, potem je lahko nastopila in bila najhitrejša, pa so jo zaradi pobega diskvalificirali, potem pa je uro po tekmi znova zmagala.

V teku na 200 m je sprva slavila najboljša sprinerka Evrope zadnjega obdobja Dafne Schippers (22,31), vendar jo je doletela diskvalifikacija, ker se je prehitro pognala s starta. Nato je pred ponovljenim startom trdila, da so jo ovirali preglasni gledalci in ni slišala startnega postopka. Rdečega kartona tedaj ni dobila. Dovolili so ji sicer teči, nato pa so jo nekaj minut po teku diskvalificirali.

Pesem za petindvajseti rojstni dan, ki so jo zapeli gledalci, tako za olimpijsko podprvakinjo ni imela sladkega pridiha. Prva je bila nekaj časa uradno Murielle Ahoure iz Slonokoščene obale (22,74). Ko je bil stadion že kar nekaj časa prazen, pa so uro po mitingu objavili novo listo z izidi, v katerih je bila le ena sprememba; Dafne Schippers je bila po pritožbi na diskvalifikacijo znova na prvem mestu na 200 m.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike