Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.03.2017 21:56:09

V Beogradu na dvoranskem EP podelili prve komplete medalj

V Beogradu so prvi dan dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki zlata odličja osvojili Poljak Piotr Lisek v skoku s palico (5,85 m), v peteroboju Belgijka Nafissatou Thiam (4870 točk), v suvanju krogle Madžarka Anita Marton (19,28 m), v teku na 60 m z ovirami pa sta slavila Nemka Cindy Roleder (7,88) in Britanec Andy Pozzi (7,51).

Martonova je z izidom sezone na svetu v suvanju krogle za skoraj meter premagala vso konkurenco. Lisek je upravičil vlogo favorita in zaradi manj poprav osvojil zlato, saj sta prav tako s 5,85 metra na drugem in tretjem mestu sledila Konstadinos Filippidis z grškim rekordom in Poljak Pawel Wojciechowski.

Na 60 m z ovirami so kar dvakrat ponovili start, zaradi prehitrega začetka najprej diskvalificirali eno tekmovalko, nato odločitev spremenili in po drugem neuspešnem startu pokazali le opomine. Tretjič je šlo in Nemčija se je potem veselila dveh odličij, Rolederjevi se je na zmagovalnem odru pridružila Pamela Dutkiewicz, ki je bila tretja (7,95), srebro pa je pripadlo branilki naslova Alini Talaj iz Belorusije (7,92).



V izredno izenačenem moškem finalu te discipline so prvo četverico ločile štiri stotinke; drugi je bil branilec naslova Francoz Pascal Martinot Lagarde (7,52), tretji pa Čeh Petr Svoboda (7,53).

Ženski mnogoboj je ponovno pripadel Thiamovi, ki je v sedmeroboju lani že osvojila olimpijsko zlato. Srebro je z avstrijskim rekordom osvojila Ivona Dadić (4767), katere starša prihajata iz Hrvaške, tretja je bila Madžarka Gyorgyi Zsivoczky-Farkas (4723).

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike