Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 03.03.2017 14:07:34

Debitantki Anita Horvat in Petra Koren na dvoranskem EP izpadli

Drago Wernig - TAKA
Debitantka na velikih članskih tekmovanjih Anita Horvat je v kvalifikacijah prvega dne evropskega atletskega dvoranskega prvenstva v Beogradu v teku na 400 izpadla s 23. izidom (54,65), Petra Koren pa je svoj drugi večji članski nastop v kvalifikacijah troskoka končala na 17., predzadnjem mestu (13,26 m).

Maruša Černjul bo imela kvalifikacije skoka v višino ob 17.30, v soboto pa bo v finalu skoka s palico nastopila še Tina Šutej.

Na 400 m so se v polfinale uvrstili tekači in tekačice na prvih dveh mestih iz vsake skupine ter še šest najhitrejših po času. Dvajsetletna Hrovatova bi morala za uvrstitev v polfinale teči 54,03 sekunde, pod to mejo pa se je slovenska predstavnica letos že spustila; 11. februarja je na Dunaju zmagala s časom 53,27 sekunde.

Horvatova je začela dokaj počasi in kmalu precej zaostala za tekmicami. V drugem delu pa je stopnjevala ritem in že v zadnjem zavoju pred ciljem prehitela Ukrajinko Tatjano Melnik (55,18), ostale tekmovalke pa so bile že preveč oddaljene, da bi jih lahko obetavna atletinja ljubljanskega Massa na koncu prehitela. V skupini je slavila Čehinja Zuzana Hejnova (53,26) pred Nizozemka Lisane De Wite (53,61) in nemško prvakinjo Laro Hoffmann (53,65). Tridesetletna Hejnova je leta 2015 v Pekingu postala prva v zgodovini, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje na 400 m ovire, v tej disciplini pa je leta 2012 osvojila tudi bron na olimpijskih igrah.



"Bila je zelo težka tekma in zelo močna konkurenca v skupini. Takoj ko sem včeraj zvečer videla startno listo, sem vedela, da se bom težko po mestih uvrstila v polfinale. Naredila sem napako, ker sem začela prepočasi, na tem morava delati s trenerjem Rokom Predaničem. Drugi del je bil kar dober, vendar bi lahko nastopila bolje, če ne bi naredila omenjene velike napake. Začeti bi morala hitreje, imela sem dovolj moči in sem v drugem delu tudi prehitela eno tekmovalko," je svoj tek ocenila Horvatova.

Triindvajsetletna Korenova, ki na velikem dvoranskem tekmovanju še ni nastopila, je v prvi seriji skočila 13,26 m, nato pa ni stopnjevala izida, ampak je celo krepko nazadovala z 12,17 in 11,47 m. Za finale najboljše osmerice je bilo treba skočiti 13,97 m. Korenova je največ v dvoranah doslej skočila 13,56 m sredi februarja letos na državnem prvenstvu v Celju, na prostem pa ima osebni rekord 13,82 m iz lanskega leta.

"Na ogrevanju sem imela prave občutke, zadnji skok je bil posebej dober. Mislila sem, da bom na tekmi nadgradila ogrevalni skok in 13,50 metra, vendar potem nisem tekla do konca, kot bi morala, in ni bilo prave daljave. Mogoče je bila vzrok trema, malo je vplivala glava na vse skupaj ... V zadnjih dveh serijah sem preveč odrivala navzgor in me je metalo v višino namesto naprej. Lani sem že tekmovala na EP na prostem in tokrat nisem bila toliko živčna kot tedaj. Kljub temu še nimam veliko izkušenj z velikih prvenstev in tudi s trenerko Sašo Maraž ne najdeva pravega načina, da bi bila v formi pred veliko tekmo. Pravo formulo morava še najti. Gotovo bova zmanjšali količino treninga, da bo vadba bolj kvalitetna, ter da se dobro pripravim za velike tekme, ne pa za državno prvenstvo, kot je bilo tokrat," je menila Korenova.

Članki iz rubrike