Mobilna verzija
sta
sta

Martina Ratej po dveh letih spet vrhunsko! Drugi izid sezone na svetu!

alesfevzer.com

Slovenska rekorderka Martina Ratej (Kladivar Celje) je na zimskem atletskem prvenstvu v metih v Domžalah dosegla drugi izid sezone na svetu v metu kopja (63,95 m).

S tem je že na prvi tekmi sezone potrdila normo (61,40 m) za nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Londonu. Ob treh prestopih je z enim veljavnim metom presegla 60, z drugim pa 61 m. Več je doslej vrgla le evropska prvakinja Belorusinja Tatjana Kaladovič (65,88 m, 16. februarja v Minsku). S tretjim izidom sezone je že precej za njima ameriška rekorderka Kara Winger (61,16 m).

"Zelo sem zadovoljna, po dveh letih se vračam z meti prek norme za velike tekme. Uspel mi je tak met, kot jih delam na treningih in sem z začetkom sezone zelo zadovoljna," je povedala Ratejeva, ki je pred sezono zamenjala trenerja; Andreja Hajnška je nasledil Lovro Umek. "Glede na to, da sem menjala trenerja, so prišle nove stvari v trening. Cilj je bila potrditev norme za SP in to sem dosegla. Že po prvem, drugem metu sem vedela, da lahko presežem 62 m. Imela sem zelo veliko samozaupanje, da lahko to dosežem."

Čez dva tedna jo čaka evropski zimski pokal v metih. "Cilj je, da se približam današnjemu izidu. Je pa res, da sem si sezono že na prvi tekmi rešila, imam že normo za SP in tudi dober izid, da se uvrstim na diamantno ligo, kjer bi tudi rada tekmovala. Želim si, da bi se v njej v skupnem seštevku borila za prva tri mesta. Današnji izid mi daje samozaupanje, da se lahko borim z najboljšimi na velikih tekmah in z njimi enakovredno tekmujem," je bila zadovoljna Ratejeva.

Značke: ratej , kopje