Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
3 10.02.2017 20:54:41

Janežičev drugi najhitrejši tek v zgodovini

alesfevzer.com
Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Linzu zmagal v teku na 400 m in s časom 46,35 sekunde dosegel sedmi izid sezone na svetu in le tri stotinke zaostal za svojim državnim rekordom (46,32), ki ga je dosegel 12. februarja lani prav v Linzu.

Agata Zupin je na 200 m s 24,11 in novim mladinskim slovenskim rekordom zmagala na 200 m ter ugnala Čehinjo Marcelo Pirkovo (24,22). Slovenska rekorderka Tina Šutej je zmagala v skoku s palico, vendar je preskočila le 4,22 m, kot tudi drugouvrščena Nuša Maver, ki pa je imela več poprav na prejšnjih višinah.


Neja Filipič je bila peta v skoku v daljino (6,27 m), zmagala je Francozinja Heather Arneton (6,41 m). Joni Tomič Prezelj je bila šesta v finalu na 60 m ovire (8,37), ter za 13 stotinko zaostala za normo za dvoransko EP (8,24), Ahac Moretti pa je bil sedmi v finalu na 60 m (6,91).

Janežič je za skoraj pol sekunde ugnal drugouvrščenega Hrvata Matea Ružića (46,74). Šesti čas je dosegel Mitja Lindič (49,47), sedmi pa je bil Jan Jamnik (49,76). "Vedel sem, da bo danes dobra tekma, tudi zato, ker je Hrvat Ružić načrtoval normo za dvoransko EP. Začetek je bil zato zelo hiter. Dosegel sem zelo dober izid, drugega vseh časov. Škoda, ker nisem obenem izboljšal tudi državnega rekorda. Toda tek je bil moj najboljši doslej, tudi tehnično. Zdaj sem bom v miru pripravil na naslednjo tekmo, ki me čaka 18. februarja v Birminghamu. Kmalu nato bo še EP, kjer zato tudi ne bo veliko časa za kakšne posebne priprave. Beograd bo nova tekma, imeli bomo kvalifikacije, torej več tekov. Sem pa zelo vesel, da sem uspešen tudi v mednarodnem merilu, teke imam v zadnjih sezonah zelo konstantne, zastavljene cilje izpolnjujem in na vsakem teku dosežem vrhunske izide," je dejal Janežič.

Članki iz rubrike