gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

au
au
0 08.02.2017 20:44:29

Srečanje z morskim psom (video)

Adam Gemili, nekdaj nogometaš, danes pa eden najboljši britanskih sprinterjev, si je na pripravah v Južni Afriki zaželel nekaj precej nenavadnega.

Gemini (iranskih in maroških staršev) je evropski prvak na 200 metrov leta 2014 in danes eden najhitrejših Britancev. Preden se je začel ukvarjati z atletiko pa je bil nogometaš, saj je bil sedem let v mladinski šoli Chelseaja. No, vrhunski branilec ni bil, saj je potem kot mladinec igral za članski ekipi klubov Dagenham & Redbridge ter Thurrock. Zato se je odločil, da se posveti atletiki, postal svetovni mladinski prvak in že kot najstnik tekel izjemnih 10,05, pred dvema letoma pa je osebni rekord na 100 m spravil pod deset sekund (9,97), na 200 m pa pod dvajset (19,97).
Trenutno je z delom britanske ekipe na pripravah v Južni Afriki in ob dnevu odmora si je zaželel bližnje srečanje z najnevarnejšim morskim bitjem morskim psom. Željo si je uresničil v morju v blizu Cape Towna. Ob srečanju z morskim psom je zapisal: "David Attenborough požri se! Ena najboljših izkušenj, ki sem jih doživel v življenju. Danes v vodi s temi zvermi."

Članki iz rubrike