900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 25.01.2017 19:00:57

Tudi Lebedjeva ostala brez olimpijskih kolajn

Reuters
Potem ko je zaradi dopinga enega od svojih atletov brez olimpijskega zlata iz leta 2008 ostala jamajška sprinterska štafeta, je nekaj podobnega doletelo tudi slavno rusko skakalko v daljino Tatjano Lebedjevo. Po vnovičnem pregledu vzorcev z modernejšimi metodami so ugotovili, da si je tudi ona pomagala z nedovoljenimi poživili.

Zato je ostala brez dveh srebrnih kolajn, ki jih je v Pekingu osvojila za drugo mesto v skoku v daljino in troskoku. Prepovedana snov, zaradi katere je padla na dopinškem testu, je turinabol. Lebedjeva je sicer dve olimpijski kolajni osvojila že štiri leta prej v Atenah, in sicer zlato v skoku v daljino in bron v troskoku.


Štiridesetletna Rusinja, ki že nekaj časa ne tekmuje, je že sporočila, da se bo na odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) pritožila.

Mok je sicer sporočil, da je v dveh ponovitvah dopinških testov iz olimpijskih iger v Pekingu in Londonu odkril kar 98 grešnikov - 60 iz leta 2008 in 38 iz leta 2010, kar 25 pozitivnih je dobitnikov kolajn, večina prihaja iz dviganja uteži.

Članki iz rubrike