Mobilna verzija
STA
STA

Trener Stepanove dobil desetletno kazen

Reuters

Trener ruske atletinje Julije Stepanove, ki je pomagala pri odkrivanju sistemskega dopinškega programa v Rusiji, Vladimir Mohnev, je dobil desetletno prepoved delovanja v športu zaradi z dopingom povezanih prekrškov, je odločilo mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas).

Mohneva, trenerja tekačice na 800 m Stepanove, so obtožili kršenja pravilnika Mednarodne atletske zveze, prekrški pa so povezani s posedovanjem, prodajanjem in upravljanjem prepovedanih substanc.

Štiriindvajsetletna tekačica na srednje proge Anastazija Bazdireva je prav tako dobila kazen, in sicer dvoletno zaradi "uporabe ali poskusa uporabe prepovedane substance ali prepovedane metode" avgusta 2015.

Bazdireva je bila ena petih ruskih atletov, za katere je Svetovna protidopinška agencija priporočila dosmrtno kazen, potem ko je bila del dopinških obtožb v lanskem dokumentarnem filmu nemške televizije ARD.

Stepanova je skupaj z možem Vitalijem Stepanovom prispevala velik delež k razkritju ruskega od države podprtega dopinškega sistema.

Značke: atletika , stepanova