ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.12.2016 19:24:59

Ruski atleti ostajajo na črni listi

Reuters
IAAF ruski atletiki ni umaknil prepovedi nastopanja.

Svet Mednarodne atletske zveze je sklenil, da ruski atletiki, ki je sistematsko kršila pravila in zlorabljala prepovedana poživila, ne umakne prepovedi nastopanja. IAAF je suspendiral Rusija novembra 2015, nato pa marca in junija podaljšal prepoved nastopanja.

Odločitev sveta IAAF je bila soglasna, čeprav so Rusi na čelu s predsednikom države Vladimirjem Putinom obljubljali, da se z vsemi sredstvi borijo proti dopingu v športu.

Ruska atletska zveza (RusAF) je "junija 2016 naredila napredek", je dejal Norvežan Rune Andersen, predsednik delovne skupine IAAF, ki je nadzorovala ruski boj proti dopingu. Delovna skupina se bo v Rusijo vrnila januarja, Andersen pa bo svetu IAAF poročal februarja.

Do takrat se ruski atleti in atletinje lahko pritožijo na pritožbeni odbor IAAF, če lahko dokažejo, da niso bili del ruskega dopinškega sistema. To je letos uspelo skakalki v daljino Darji Klišini, ki že dlje časa živi in trenira v ZDA.

Zaradi prepovedi ruski atleti niso smeli nastopiti na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, podaljšanje suspenza pa pomeni, da jih skoraj zagotovo ne bo na marčevskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu.

Putin je danes obljubil, da bo nov ruski protidopinški program pripravljena v začetku leta 2017, izrazil je upanje, da bodo atleti in atletinje lahko nastopili na svetovnem prvenstvu v Londonu, ki bo avgusta.

Članki iz rubrike