benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
20 02.05.2024 17:11:19

Gajser po polnjenju baterij spet v lov na prvo zmago

Profimedia
Po treh tednih premora bo konec tedna na sporedu peta postaja svetovnega prvenstva v motokrosu v portugalski Aguedi.

V razredu MXGP bo Tim Gajser (Honda) lovil prvo zmago v sezoni, potem ko je vse štiri doslej dobil svetovni prvak Španec Jorge Prado (GasGas). V kraljevem razredu bo od Slovencev nastopil tudi Jan Pancar (KTM).

Petkratni svetovni prvak Gajser letos na dirkah še ni vzel mere branilcu naslova Pradu. Ta je v skupno osmih tekmovalnih vožnjah in štirih kvalifikacijskih dirkah le štirikrat prepustil zmago tekmecem.

Prado je dobil veliko nagrado Argentine, Španije, v Italiji pa še VN Sardinije in Trentina ter ima na vrhu razpredelnice 219 točk. Sledi mu Gajser, ki je pri 206. Nekoliko več zaostajata tretji Francoz Romain Febvre (Kawasaki) s 174 in Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM) s 164 točkami.

Gajser se v Aguedo vrača po dveh letih, saj lani zaradi zloma noge ni dirkal. V sezoni 2022 je Gajser zasedel tretje in prvo mesto, kar je bilo dovolj za skupno drugo na VN za Pradom. Lani je v Aguedi slavil Herlings pred Febvrom in Pradom.

"Teh nekaj tednov počitka je bilo dobrodošlih za polnjenje baterij, še posebej pred serijo kar šestih dirk v naslednjih sedmih koncih tedna," je za spletno stran tovarniške ekipe Honda dejal Gajser.


"Rad se vračam na Portugalsko, saj je proga tam dobra, navijači pa nas vedno spodbujajo. Pričakujem lep konec tedna. Seveda si tam želim zmagati, kot pravzaprav vsak tekmovalni konec tedna. Ampak prvenstvo je šele v povojih in trenutno dirkam zelo dobro ter konstantno, kar je zame najbolj pomembno," je še dodal 27-letni slovenski as.

Po dirki na Portugalskem v napornem ritmu sledijo VN Galicije (12. maj), Francije (19.) ter po dveh tednih premora še VN Nemčije (2. junij), Latvije (9.) in Italije (16.).

Na Portugalskem bo Gajserju v razredu MXGP družbo delal še en Slovenec. Pancar je minuli konec tedna ob odsotnosti izkušenejšega rojaka zanesljivo premagal tekmece na uvodni dirki državnega prvenstva, ki je potekala na progi Prilipe pri Brežicah.

Po informacijah krovne zveze AMZS je bil v zadnjem času tudi bolan, a to na Prilipah ni vplivalo na njegovo pripravljenost in posledično vožnji na DP. Pancar v prvenstvu MXGP zaseda 18. mesto, osvojil pa je 37 točk.

V okviru dirke evropskega prvenstva EMX 250 bo na Portugalskem dirkal tudi Jaka Peklaj, ki se vrača po poškodbi. Na dirki domačega državnega prvenstva na Prilipah je prepričljivo dobil obe vožnji razreda MX2.

Tokrat Pekljaja najprej čakajo kvalifikacije, na katerih si bo moral izboriti mesto med 40 najboljšimi na štartni rampi. Ti se bodo nato potegovali za točke evropskega prvenstva.

Značke: motokros, tim-gajser

Članki iz rubrike