IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 08.04.2024 18:45:38

Zmaga Cairnsu, Cerjak kljub padcu tretji

Na zmagovalnem odru v Krškem so se povzpeli z leve Nemec Konzack, Anglež Cairns in Sven Cerjak.
psno
Pred lepo zapolnjenimi tribunami je bila v Krškem dirka odprtega DP za mlade voznike na 250 kubičnih motorjih. Zmaga je po padcu Cerjaka odšla v Anglijo. Sven Cerjak pa je v dodatni vožnji prišel do končnega tretjega mesta.

V Krškem se je na stadionu Matije Gubca zbralo lepo število gledalcev na prvi letošnji dirki v spidveju pri nas. Nas sporedu je bila dirka odprtega prvenstva Češke in Slovenije za mlade voznike, ki vozijo na 250 kubičnih motorjih. Gledalci so prišli pogledat dirko, ki je bila za njih bolj kot ne nadomestek za prave članske dirke. Toda na koncu so lahko uživali v lepih in tudi borbenih vožnjah mladeničev do petnajstega leta. Obenem so se prepričali, da tudi mladi zelo hitro vozijo in ne zaostajajo veliko za starejšimi. Dobili smo celo občutek, da bi se nekateri boljši, kljub šibkejšemu motorju, enakovredno borili s starejšimi, ki po kvaliteti zaostajajo za najboljšimi. Publika je bila zelo navdušena zlasti nad zelo dobrimi predstavami slovenske trojke.



Po prvih treh vožnjah je našim odlično kazalo. Veliko jih je že videlo, da bo Sven Cerjak, domači voznik, celo zmagovalec dirke, kar bi lahko potrdil v četrti vožnji. Toda na startu ga je malce presenetil Anglež William Cairns, ki je povedel. Cerjak si je pripravljal teren za prehitevanje in sredi prvega ovinka pripravil manever, da bi iz ovinka lahko pridobil hitrost in ga tako lahko prehitel, toda odneslo ga je preveč ven in prišlo je do padca. To je Anglež seveda izkoristil in na koncu dobil tudi dirko. Srečno je do drugega mesta prišel Nemec Janek Konzack, medtem ko je Sven imel v zadnji vožnji popravni izpit za oder za zmagovalce. V tej vožnji je suvereno premagal novega rekorderja proge, Maksymiliana Pawelczaka in si tako z njim priboril še dodatno vožnjo za tretje mesto. Tudi v tej je bil suvereno boljši od Poljaka in ob velikem aplavzu tribun prišel do tretjega mesta. Zelo dobro je svoje nastope opravil Tilen Bračko, ki je osvojil devet točk in si priboril sedmo mesto. Še bolje je kazalo drugemu domačinu Gregorju Zorku. Lahko bi končal tik pod stopničkami, toda v zadnji vožnji ga je v prvem zavoju odneslo proti ograji in padec brez posledic je sledil. S točko manj se je uvrstil za članom AMTK Ljubljane.



Dirka je v vseh pogledih zelo lepo uspela, s tem, da so domači organizatorji imeli več dela, ker je bilo zaradi vročega vremena potrebno več namakanja steze. Dirka je potrdila, da so naši vozniki lepo napredovali in da lahko z optimizmom pričakujemo tudi mednarodno sezono, kjer bi lahko presegli lanske rezultate, tako med posamezniki kot tudi ekipno na SP. Naslednja dirka v prvenstvu Češke in Slovenije bo 28. julija v Liberecu na Češkem. Naslednja domača dirka pa bo 4. maja v Krškem, ko bodo na sporedu kvalifikacije za EP posameznikov med člani.



Izidi dirke iz Krškega
1. W. Cairns (Ang) 14
2. J. Konzack (Nem) 13
3. S. Cerjak 12+3
4. M. Pawelczak (Pol) 12+2, 5. V. Pedersen (Dan) 10, 6. K. Szmyd (Pol) 9, 7. T. Bračko 9, 8. G. Zorko 8, 9. Z. Lovas (Mad) 6, 10. N. Hohlbein (ZDA) 6, 11. K. Pruša 6, 12. P. Marek (oba Češ) 5, 13. B. Lunardi 3, 14. K. Melato (oba Ita) 3, 15. L. Hromadka (Češ) 1



Galerija
Značke: spidvej, krško, mladi

Članki iz rubrike