pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 23.03.2024 18:28:40

Maverick Vinales dobil sprintersko tekmo na VN Portugalske

Profimedia
Španec Maverick Vinales (Aprilia) je bil najhitrejši na sprinterski tekmi svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Portugalske v motoGP. V Portimau sta bila na drugi dirki sezone na naslednjih dveh mestih zmagovalnega odra njegova rojaka Marc Marquez (Ducati Gresini) in Jorge Martin (Ducati Pramac).

Klasična dirka se bo v kraljevem razredu začela v nedeljo ob 15. uri.

Pred tem je Italijan Enea Bastianini za krmilom Ducatija osvojil najboljše startno mesto z najhitrejšim časom v kvalifikacijah pred Vinalesom in lanskim podprvakom Martinom, ki je bil tretji najboljši. Zmagal je na prvi sprinterski tekmi sezone 9. marca v Lusailu v okviru velike nagrade Katarja.


Italijan Francesco Bagnaia na tovarniškem Ducatiju, vodilni v svetovnem prvenstvu po zmagi na uvodni dirki sezone v Katarju, je na sprinterski dirki dolgo vodil. Nato je pet krogov pred koncem napravil napako. Izgubil je nekoliko oblast nad motociklom in v vožnji navzdol ni mogel zavirati na vso moč, zato je zapeljal s proge.

Po pesku mi je uspelo znova priti nazaj na dirkališče, a je z velikim zaostankom tekmo končal na četrtem mestu. Tudi pred tem v kvalifikacijah aktualnemu dvojnemu svetovnemu prvaku ni šlo najbolje.

Nedeljsko dirko bo začel v drugi vrsti, potem ko je postavil četrti najboljši čas pred Avstralcem Jackom Millerjem (KTM) in Italijanom Marcom Bezzecchijem (Ducati-VR46).

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike