sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Šlo je za tipično »SLAPP« tožbo, katere namen...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

mu
mu
0 27.10.2022 11:50:05

Groza! Šesta letošnja smrtna žrtev... Zdaj umrl še motociklist, ki je junija... (foto + video)

Profimedia
Pravijo, da je to najbolj nevarna motoristična dirka na svetu. In verjetno je res tako.

Na otoku Man vsako leto priredijo dirko TT oziroma Tourist Trophy, na kateri dirkajo neprofesionalni dirkači na motorjih. Dirko prirejajo od leta 1970, letos pa je dosegla tragični rekord, saj je na tej progi umrlo šest ljudi. Zadnji, ki je preminil, je bil 35-letni Francoz Olivier Lavorel, ki je s kolegom dirkal v 'prikoličarjih'. Lavorel je umrl nekaj mesecev po hudi junijski nesreči. Lavorel se je boril za življenje štiri mesece in pol, na koncu pa je izgubil zadnji dvoboj. Nesrečni Lavorel je bil sovoznik v motorju s prikolico, voznik pa je bil 33-letni Cesar Chanal. Pred dirko 4. junija sta se na krogu za ogrevanje prevrnila in oba hudo poškodovala. Organizatorji so najprej sporočili, da je umrl Lavorel, vendar to ni držalo, saj je na mestu nesreče življenje izgubil Chanal. Lavorela so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Liverpool in potem v Francijo, vendar je bilo vse zaman...

Olivier Lavorel

Lavorel in Chanal sta bila oba izkušena dirkača, dirke na otoku Man pa sta se udeležila prvič. Poleg omenjenih Francozov so se smrtno ponesrečili še Mark Purslow iz Walesa, ter Angleži Davy Morgan, Roger Stockton in Bradley Stockton.

Motociklistične dirke na otoku Man so na sporedu že od leta 1911 in od takrat se je na Manu smrtno ponesrečilo kar 266 dirkačev. 

Značke: otok-man, smrt

Članki iz rubrike