1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 25.09.2022 11:19:54

V Motegiju slab dan za favorite, zmaga Avstralcu Millerju

Reuters
Avstralski motociklist Jack Miller je zmagovalec dirke razreda motoGP za svetovno prvenstvo v Motegiju. Ob slabem dirkalnem dnevu favoritov je Miller s sedmega startnega mesta prvi prečkal ciljno črto. Vodilni v prvenstvu Francoz Fabio Quartararo je bil osmi, a ob padcu Italijana Francesca Bagnaie povečal prednost v skupnem seštevku.

Miller je na tovarniškem Ducatiju do vodstva prišel že v tretjem od 24 krogov in vodstva ni več izpustil iz rok. S tem je zabeležil četrto zmago v najmočnejšem razredu doslej, prvo letos.

Na drugem mestu je ciljno črto prečkal Južnoafričan Brad Binder (KTM), ki bo prihodnjo sezono združil moči z Millerjem pri avstrijski ekipi. Tretji je bil Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), četrti pa vodilni na današnjemu startu, šestkratni svetovni prvak motoGP Marc Marquez (Honda).

Španec Marquez se je najbolje znašel v sobotnih monsunskih razmerah za osvojitev svojega prvega startnega mesta v treh letih. V današnjih vročih razmerah na dirki - prvi na Japonskem od začetka pandemije novega koronavirusa - pa je prednost hitro predal.

Že v prvem ovinku ga je prehitel Binder, kmalu zatem pa je v ospredje prišel Martin. V tretjem krogu se je do vodstva pripeljal Miller, ki je nato več krogov zaporedoma izboljšal najboljši čas za krog na dirki.

V drugi polovici deseterice je bil Quartararo na Yamahi najboljši izmed vodilnih v seštevku prvenstva, potem ko je Bagnaia (Ducati) padel med poskusom prehitevanja Francoza v zadnjem krogu. Z 219 točkami v prvenstvu je povečal prednost pred Italijanom na 18 točk.

Brez točk je ostal tudi tretji v seštevku Aleix Espargaro (Aprilia), ki je imel tehnične težave z motorjem na ogrevalnem krogu in je tako startal iz boksov. Za vodilnim Francozom zdaj zaostaja 25 točk.

V razredu moto2 je do zmage prišel domačin Ai Ogura, ki je tako do vodilnega v seštevku Augusta Fernandeza, danes drugega v cilju, zmanjšal zaostanek na vsega dve točki. V razredu moto3 je zmagal Španec Izan Guevara in tako povečal prednost v seštevku.

Članki iz rubrike