boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 20.03.2022 08:47:35

GROZLJIVO! Marquez na ogrevanju GRDO PADEL in končal v bolnišnici! Dirka prestavljena ... (video)

Zajem zaslona
Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez (Honda) bo moral zaradi padca na jutranjem ogrevanju izpustiti dirko za veliko nagrado Indonezije v Mandaliki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Preizkušnja v razredu motoGP bi se morala začeti ob 8. uri, a je zaradi deževja in nemogočih razmer na cestišču za zdaj prestavljena.

Devetindvajsetletni Španec je na ogrevanju pri hitrosti okoli 180 km/h grdo padel, pristal na rami, a nato sam odkorakal s kraja nesreče. Kljub vsemu je po trdem pristanku deloval omotično. Takoj so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa so mu zdravniki za nastop na dirki prižgali rdečo luč, je v izjavi za javnost sporočilo Marquezovo moštvo.

"Sem v redu, malce pretresen, ampak vse je okej," je za DAZN sporočil 29-letnik iz Cervere.


Marquez je sicer na novem dirkališču v karavani svetovnega prvenstva že pred današnjo nesrečo dvakrat padel v kvalifikacijah, ki jih je sklenil na 15. mestu. Startati pa bi moral s 14., potem ko je kazen treh mest prejel Italijan Franco Morbidelli.

Organizatorji imajo precej težav zaradi močnega deževja, ki je zajelo dirkališče v Mandaliki. Nove informacije bodo znane ob 8.40, možna pa je tudi prestavitev preizkušnje na ponedeljek. V tem primeru bi imel možnosti za nastop na dirki, seveda zgolj ob zeleni luči zdravnikov, tudi Marquez.

S prvega startnega mesta bo sicer začel svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha). V prvi vrsti mu bosta družbo delala Španec Jorge Martin (Ducati) in Francoz Johann Zarco (Ducati).

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike