pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 21.11.2020 11:05:02

Trikratni zmagovalec dirk motoGP bo nastopil na SP v reliju

Reuters
Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha), ki te dni nastopa v Portimau na zadnji dirki sezone motociklističnega razreda motoGP, bo dirkal na reliju v Monzi, so sporočili iz WRC. Petindvajsetletni Rimljan, ki je letos dobil tri dirke, bo na zadnji preizkušnji sezone SP v reliju dirkal s Hyundaijem.

Zastopal bo moštvo Withu Motorsport, ki je letos nastopalo v razredu WRC 3. Junija je bil Morbidelli del promocijskega dogodka v Toskani, zdaj pa bo nastopil na domači dirki, ki poteka po asfaltnih cesta v okolici Monze in deloma tudi na slovitem dirkališču F1.

"Zares sem navdušen nad tem, da bom dirkal na preizkušnji za svetovno prvenstvo. To bo izjemna priložnost, da se preizkusim z najboljšimi dirkači na svetu in nastopam v drugem športu. Četudi bo izkušnja zabavna, se bom moral hitro učiti, prilagajanje pa zagotovo ne bo enostavno," je za spletno stran SP v reliju dejal odlični dirkač na dveh kolesih.


"To so priložnosti, ki se ti v življenju redko ponudijo," je še dodal dirkač motoGP, ki bo prvi dan relija Monza dopolnil 26 let.

Morbidelli se v razredu motoGP bori za drugo mesto v skupnem seštevku. V njem ima 142 točk, štiri več od tretjega Španca Alexa Rinsa (Suzuki) in 15 več od četrtega Španca Mavericka Vinalesa (Yamaha). V boju za drugo stopničko je na zadnji dirki sezone za VN Portugalske teoretično kar šest dirkačev, medtem ko je naslov svetovnega prvaka že osvojil Španec Joan Mir (Suzuki).

V karieri je Italijan nastopil na 48 dirkah razreda motoGP, vse tri zmage je zabeležil v letošnji sezoni, skupaj pa je štirikrat stal na odru za zmagovalce. Leta 2017 je osvojil naslov v razredu moto2.

Značke: motociklizem, dirka, reli

Članki iz rubrike