franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 17.05.2020 14:16:30

Velika vrnitev: Nekdanji zvezdnik formule ena se vrača v ta šport!

Reuters
Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, je podpisal predpogodbo z Renaultom, in sicer naj bi se francoski ekipi pridružil pred začetkom sezone 2021, poroča francoska avtomobilistična revija Auto Hebdo.

Poljska tiskovna agencija Pap piše, da je o tem prav tako pisal španski časnik Marca, ki je to informacijo prejel od dobro obveščenega vira blizu ekipe.

Španec naj bi pri Renaultu zamenjal Avstralca Daniela Ricciarda, ki odhaja k McLarnu.


Ni še jasno, kdaj bosta Renault in Alonso podpisala končno pogodbo. Marca piše, da bi do podpisa pogodbe lahko prišlo šele po koncu sezone 2020, ker se zaradi trenutne situacije ekipe formule 1 osredotočajo le na letošnjo sezono. Ta se zaradi pandemije novega koronavirusa sploh še ni začela, pristojni upajo, da se bo sezona s prvo dirko za zaprtimi vrati začela 5. julija, ko je planirana VN Avstrije v Spielbergu.

Se je pa v težkem položaju znašel štirikratni prvak Nemec Sebastian Vettel. Ferrari naj namreč ne bi z njim podaljšal pogodbe, Nemec pa druge ponudbe še ni prejel, zato naj bi razmišljal celo o začasni umaknitvi iz F1, kot je to leta 2018 naredil 38-letni Alonso.

Je pa Španec v vmesnem času še vedno ostal povezan z motošportom, in sicer je tekmoval v seriji Indy 500, 24 ur Le Mans, zmagal pa je tudi na prestižni dirki 24 ur Daytone v ZDA.

Značke: formula ena, pogodba

Članki iz rubrike