nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 01.03.2020 21:21:41

Kot brez k...a na svatbo! Motociklistična sezona se bo začela...

Reuters
Kaj se dogaja v tem norem športnem svetu? Je res cel svet v taki paniki, da bodo odpovedali, prekinili, prestavili... vse kar je mogoče?

Vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu v motociklizmu je sporočilo, da je zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom odpovedalo preizkušnjo v elitnem motociklističnem razredu motoGP na prvi postaji sezone svetovnega prvenstva v Katarju 8. marca.

Krovna motociklistična zveza Fim in vodstvo tekmovanja Dorna sta novico o odpovedi pojasnila s težavami, ki jih imajo zaradi omejitev potovanj v Katar udeleženci dirke, predvsem tisti, ki prihajajo iz Italije.

V Katarju so zaradi nevarnosti epidemije koronavirusa uvedli stroge preventivne ukrepe. Za potnike iz določenih držav, med katerimi je tudi Italija, predvidevajo 14-dnevno karanteno. Ta je predvidena tudi za vse, ki so v zadnjih dveh tednih bili v Italiji.

Ker je prav Italija ena vodilnih držav oziroma udeleženk v SP - tako z dirkači kot s spremljevalnim osebjem -, so se v vodstvu tekmovanja odločili, da dirke v elitnem razredu na uvodu v sezono ne bo.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 bodo dirko izvedli po predvidenem urniku, saj so bili udeleženci teh razredov v zadnjih dneh že zbrani v Katarju na testiranjih.

Značke: motociklizem, motogp

Članki iz rubrike