franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.05.2019 23:08:50

Najhitrejši čas treninga in notranja proga Žagarju nista bila v pomoč

Mediaspeed.net
Pred nabito polnim štadionom v Varšavi je bila na sporedu prva GP dirka za svetovno prvenstvo posameznikov v spidveju. Presenetljivo je slavil Danec Leon Madsen, Matej Žagar pa se je moral zadovoljiti z desetim mestom.

Videli smo zelo lepo in izenačeno dirko. Organizatorji so sicer odlično pripravili stezo, ki pa se je razlikovala od tiste, na kateri so imeli uradni trening, na katerem so prvič merili čase, po katerih so potem vozniki izbirali štartne številke. Kratko so potegnili ravno najhitrejši iz treninga, na katerem je bil najhitrejši Matej Žagar. Vsi vozniki, ki so dvakrat startali iz notranje pozicije, so bili tokrat na slabšem. Še najbolj sta se obnesli srednji poziciji. Naš prvak je začel zelo slabo. Svoj prvi start je imel z notranje pozicije, ki pa mu ni uspel, saj ga je v prvem ovinku zaprl Šved Lindgren, po zunanji strani pa sta šla mimo še Iversen in Smektala. Tudi v drugem nastopu ni bil veliko uspešnejši, saj je osvojil le točko. Potem so pri njegovi ekipi popravili nastavitve in našemu asu je motor stekel. V deseti vožnji je bil prehiter za Danca Madsena in aktualnega prvaka Woffindna. Tudi v četrti vožnji je bil odličen, toda malce je bil vseeno prekratek, da bi ugnal domačina Zmarzlika. Vmes smo videli tudi dve manjši napaki sodnika Gardella iz Švedske, ki pa sta na koncu vseeno vplivali na izide dirke. V predzadnji vožnji smo videli tudi padec, ko je mladega Avstralca Frickeja, ki je suvereno vodil, v izhodu iz predzadnjega ovinka dvignilo motor.



To je bila prva velika sreča za Danca Lea Madsna. V zadnji vožnji pa je padla dokončno odločitev o polfinalistih. V njej je nastopil Matej Žagar, ponovno iz notranje strani. Njegov start tokrat ni bil slab, toda iz zunanje strani sta ga zaprla domači voznik Dudek in Šved Lindback. Ljubljančan se je boril in uspel prehiteti temnopoltega Šveda, kar bi bilo dovolj za polfinale. Toda Švedu je uspel v zaključku tretjega kroga izvrsten manever in prišel je na prvo mesto. V zaključku je Poljak prišel nazaj na prvo mesto, Matej pa je bil za malenkost prekratek, s tem pa tudi za polfinale. In to je bila še druga sreča za Lea Madsna.



V polfinalih sta v prvem zanesljivo slavila Šved Lindgren in Poljak Dudek, v drugem pa sta Danca na začudenje gledalcev pospravila oba Poljaka in se uvrstila v finale. V velikem finalu je zelo odločno krenil Šved Fredrik Lindgren, toda sredi vožnje ga je iz ovinka odneslo proti ograji in komaj se je rešil padca. To je izkoristil Danec Leo Madsen, ki je prišel do svoje prve zmage. Resnično je bil še sam presenečen in zelo srečen. V prvi izjavi pred razglasitvijo pa se je prikupil gledalcem, ko je v lepi poljščini dejal: "Hvala publika. Veselim se z vami. Presrečen sem. Še enkrat velika hvala." Zmaga za Dansko je veliko presenečenje in to že po zelo dolgem času.



Zdaj se serija seli čez dva tedna v Krško, kjer računamo, da bo Žagar uspešnejši. Sicer sedem točk niti ni toliko malo, vseeno pa je tudi sam po treningu pričakoval mnogo več.



Izidi
1. L. Madsen (Dan) 13
2. F. Lindgren (Šve) 15
3. P. Dudek (Pol) 16
4. N. K. Iversen (Dan) 14
5. B. Smektala 10
6. B. Zmarzlik (oba Pol) 10
7. A. Lindback (Šve) 10
8. R. Lambert (VB) 8
9. M. Vaculik (Svk) 7
10. M. Žagar 7
11. E. Sajfudinov (Rus) 6
12. T. Woffinden (VB) 6
13. J. Doyle (Avs) 5
14. L. Kolodziej (Pol) 4
15. A. Laguta (Rus) 4
16. M. Fricke (Avs) 3
Galerija

Članki iz rubrike