zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
1 02.04.2019 19:59:20

"Schumacher. Ferrari. Kot da bi se vsi skupaj vrnili v preteklost."

Profimedia
Mick Schumacher je na svojem prvem testiranju vozila formule ena s Ferrarijem, ki ga je njegov oče in svetovni prvak z največ naslovi Michael Schumacher zadnjič vozil pred več kot 12 leti, zasedel drugo mesto. Dvajsetletni Nemec je na progi Sakhir v Bahrajnu za šest desetink zaostal za Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull).

"Kot da bi se vsi skupaj vrnili v preteklost," je proizvajalec gum Pirelli zapisal ob hkratni objavi fotografije Micka Schumacherja na družbenem omrežju Twitter.

Formula ena pa je svoji spletni strani objavila: "Schumacher. Ferrari." Ekipa Mercedesa, s katero je Michael Schumacher po treh sezonah 2010-2012 končal športno pot, pa je prek Twitterja sporočila: "Nekaj posebnega je videti priimek Schumacher spet v dirkalniku F1!"



Oče Micka Schumacherja Michael je s Ferrarijem osvojil kar pet od skupno svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Leta 2014 je na smučišču v francoskem Meribelu hudo padel in je bil v komi, odtlej ga ni bilo več v javnosti, informacije o njegovem zdravstvenem stanju pa so zelo skope.

Mick Schumacher, lanski svetovni prvak v formuli 3, je od začetka leta član Ferrarijeve akademije, v sredo pa bo sedel še za volan Alfe Romeo. V Bahrajnu je konec prejšnjega tedna na svoji prvi dirki prvenstva formule 2 osvojil osmo mesto.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike