volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 12.02.2019 17:17:31

Moštva formule 1 začenjajo predstavitve dirkalnikov

Reuters
V tem tednu bo večina ekip formule 1 predstavila svoje dirkalnike za prihajajočo sezono. Dve sta to že storili, danes je novi bolid predstavil Renault, do konca tedna pa mu bodo sledili še pri štirih ekipah.

Renault je danes predstavil novi dirkalnik, ki ga bosta vozila novinec v ekipi Avstralec Daniel Ricciardo in Nemec Nico Hülkenberg. Pri Renaultu so se odločili za razkritje na sedežu moštva v britanskem Enstonu, želja ekipe pa je, da nadaljuje pozitiven trend zadnjih sezon: v seštevku SP so bili deveti leta 2016, šesti 2017 in četrti lani.


"Verjamem, da imamo eno od najmočnejših ekip, če ne celo najmočnejši. Daniel prinaša izkušnje in zmagovalno miselnost iz vrhunske ekipe, Nico pa je željan zmag," je ob predstavitvi rumenega in črnega RS19 dejal izvršni direktor ekipe Cyril Abiteboul.

Pred Renaultom so dirkalnik že predstavili pri moštvih Haas, kjer so bili prvi v karavani s predstavitvijo v Londonu prejšnji teden, ter Toro Rosso, kjer so se določili za spletno predstavitev. V sredo bodo sledile predstavitve ekip Racing Point, Mercedes in Red Bull, dan zatem bodo pregrinjala potegnili z dirkalnikov pri McLarnu, Ferrari je za datum razkritja določil 15. februar, Alfa Romeo Sauber pa 18. februar.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike