profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 09.01.2019 21:22:42

Vodilni Barreda odstopil, zmagala Francoza

Profimedia
Španec Joan Barreda, ki je bil po dveh etapah relija Dakar v vodstvu med motoristi, je odstopil, potem ko je njegova honda po sporočilih organizatorja obtičala v pesku. Tretjo etapo, ki je potekala od San Juan de Marcona do Arequipeja, sta dobila Francoza Xavier de Soultrait na yamahi in Stephane Peterhansel z minijem.

Lanski zmagovalec med motoristi in zmagovalec druge etape Avstrijec Matthias Walkner (KTM) je imel danes dan za pozabo, saj je izgubil več kot 20 minut, ker je zašel s poti, in je v skupnem seštevku zdaj osmi. 331 km dolgo preizkušnjo je dobil de Soultrait s prednostjo 15 sekund pred Čilencem Pablom Quintanillom (husqvarna), ki je novi vodilni na Dakarju.


Potem ko sta v drugi etapi Peterhansel in Katarec Nasser al Attiyah (toyota) imela težave med avtomobilisti, sta v tretji etapi zasedla prvi dve mesti. Francoz je bil za slabe tri minute in pol hitrejši in je v skupnem seštevku zdaj tretji. Vodstvo pa je z današnjim drugim mestom prevzel al Attiyah, ki ima slabih sedem minut prednosti pred Saudijcem Yazeedom al Rajhim, danes četrtim. Zmagovalec druge etape Francoz Sebastien Loeb je s svojim privatnim avtomobilom danes zasedel enajsto mesto.

Slovenski predstavnik na reliju Dakar Simon Marčič je med motoristi na tretji etapi zasedel 78. mesto, zaostal je dve uri devet minut in deset sekund. V skupnem seštevku je zdaj 92., za vodilnim Čilencem pa zaostaja pet ur 37 minut in devet sekund, saj je danes prejel kazen 41 minut pribitka.

Značke: avtomobilizem, reli, dakar

Članki iz rubrike