volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 02.01.2019 13:28:07

DAN pred abrahamom se je oglasila SCHUMACHERJEVA DRUŽINA: "Lahko ste prepričani, da je Michael..."

Nekdanji sloviti nemški dirkač v formuli 1 Michael Schumacher bo v četrtek praznoval 50. rojstni dan, njegova družina pa je danes - v pomanjkanju informacij o njegovem zdravstvenem stanju po nesreči pred petimi leti na smučišču v francoskem Meribelu - zaprosila javnost za razumevanje in zapisala, da je v najboljših rokah.

"Lahko ste prepričani, da je Michael v najboljših rokah in da smo naredili vse v njegovo dobro. Zelo smo veseli, da bomo jutri skupaj z vami praznovali Michaelov 50. rojstni dan, hkrati pa sledimo njegovi želji o zasebnosti pri tako občutljivi temi, kot je njegovo zdravje," je v današnji izjavi za javnost med drugim zapisala njegova družina.

Pred petimi leti je usoda kruto zaznamovala življenje enega najboljših športnikov vseh časov. Nekdanji sedemkratni svetovni prvak formule 1 je v smučarski nesreči 29. decembra 2013 dobil hude možganske poškodbe, njegovo zdravstveno stanje pa je še zdaj ena najbolje varovanih skrivnosti v športnem svetu.



Nemški zvezdnik je preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov - celotno kariero je prestal skorajda brez večjih poškodb, le leta 1999 si je v trčenju v Silverstonu zlomil nogo. Po koncu kariere pa se je ponesrečil med smučanjem. Decembra 2013 je padel v Meribelu, pri čemer niti ni bil preveč hiter, nosil je tudi zaščitno čelado, le izjemno nesrečen splet okoliščin ga je v trenutku iz zvezdniškega sveta spravil v povsem drugačen položaj.

Posledice padca so bile hude poškodbe možganov; več mesecev je bil v življenjski nevarnosti, pozneje so ga iz bolnišnice preselili v domačo oskrbo. Vila Schumacherjev v Glandu ob Ženevskem jezeru je od septembra 2014 trdnjava dobro varovane skrivnosti, dostop do tja imajo le redki. Uradnih informacij o tem, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, je zato zelo malo.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike