pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

mu
mu
0 20.05.2018 17:07:31

Žagar uspešen na prvi stopnji kvalifikacij za SP

Borut Cvetko
Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar bo letos, ob nastopih v elitni konkurenci svetovnega prvenstva, seriji grand prix, tekmoval tudi v kvalifikacijah za to tekmovanje za naslednjo sezono. Prvo nalogo je opravil brez napake, saj je dobil kvalifikacijsko dirko v slovaški Žarnovici.

Speedwayisti so se konec tedna merili na treh kvalifikacijskih dirkah - četrta bo v ponedeljek v Abensbergu v Nemčiji - za nastop na dirkah svetovnega prvenstva 2019. Na dirkah so nastopili tudi trije slovenski speedwayisti. Največ uspeha je imel Matej Žagar, ki je zmagal na dirki v Žarnovici na Slovaškem.

Žagar si je zmago zagotovil v dodatni vožnji, ko je premagal Šveda Antonia Lindbäcka, ta je v izločilnih vožnjah, tako kot Žagar, zbral 14 točk. Tretje mesto je osvojil Poljak Janusz Kolodziej. Nastopil je tudi Matic Ivačič, ki je prišel do 11. mesta s petimi točkami.



Na dirki v Lonigu v Italiji je slavil Danec Kenneth Bjerre. Denis Štojs si ni privozil napredovanja, osvojil je dve točki, kar mu je prineslo 14. mesto. Na dirki v Slangerupu na Danskem pa je zmagal Poljak Krzystof Kasprzak.

Z vsake od štirih kvalifikacijskih dirk se trije najboljši uvrstijo na finalno dirko, ki bo v Landshutu v Nemčiji 28. julija, najboljši trije na tej odločilni dirki pa bodo odbili vstopnice za dirke svetovnega prvenstva v letu 2019.

Značke: speedway, sp, matej-žagar

Članki iz rubrike