sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 05.05.2018 14:43:04

ALONSU malo mar za formulo 1? Po nastopu na Indy 500 zdaj PRIORITETA še tretje zgodovinsko tekmovanje

Reuters
Fernando Alonso v zadnjih letih sodelovanja z McLarnom marsikaj počne na lastno pest.

Potem ko je životaril s počasnim Hondinim motorjem v prvih treh sezonah v McLarnu, zdaj ob Renaultovih pogonskih agregatih večje razlike ni. Čeprav so se približali vrhu, sta Fernando Alonso in moštveni kolega Stoffel Vandoorne še vedno daleč od vrha.

Zato Španca vse bolj vleče v druga tekmovanja. Lani je odlično tekmoval na dirki Indy500, a mu je tudi tam razneslo motor. Letos pa se bo preizkusil kar na preizkušnji Le Mans 24 ur

alonso
vszi

Ta konec tedna namreč tekmuje med vzdržljivostno elito v Spaju, kjer se je skupaj z moštvenima kolegoma celo kot prvi kvalificiral za dirko 6 ur Spaja. Sam pa je za zbrane medije v Belgiji poudaril, da mu letos formula ena ni prioriteta, kljub več deset milijonom evrov na sezono, ki jih tam prejema za dirkanje.

"Moja prioriteta je v popolnosti doživeti takšno dirko, kot je 24 ur Le Mansa. Dvomim, da lahko rešim svojo sezono v Formuli 1, a imam hkrati priložnost, da dirkam v Le Mansu, ki je na noben način ne želim zapraviti."

"To se mi je zgodilo leta 2015, ko sem imel priložnost, pa je nisem mogel izkoristiti. Tokrat temu ne bo tako. Gre za eno od največjih dirk na svetu in vesel sem, da bom lahko del takšnega dogodka."

Letos mu vsaj ne bo treba izpustiti dirke v formuli ena, kot lani, ko je izpustil legendarno preizkušnjo v Monaku. Tokrat mu gre na roko razpored, saj bosta dirki za VN Kanade in Francije na sporedu 10. in 24. junija, 24 ur Le Mansa pa 16. in 17. junija na legendarnem dirkališču Circuit de la Sarthe.

Obenem je dejal tudi, da pogreša dirkanje v ZDA v seriji Indy in da si vedno ogleda dirke, kadar mu to dopušča čas. Se Alonsov čas v formuli ena izteka in bo zaradi pomanjkanja pravega materiala v boju za naslov presedlal v drugo serijo dirkanja?

Članki iz rubrike