Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.01.2018 22:20:01

Williams za drugega voznika izbral Sirotkina, Kubica bo rezerva

vszi
Poljski dirkaški zvezdnik Robert Kubica v sezoni 2018 ne bo tekmoval v svetovnem prvenstvu formule 1. Poljak je upal, da bo pri ekipi Williams dobil drugi sedež ob Kanadčanu Lancu Strollu, a so se v britanskem moštvu odločili, da bodo vozniški sedež ponudili Rusu Sergeju Sirotkinu, Kubica pa bo njihov rezervni in testni voznik.

Kubica je upal, da bo na zadnjih testiranjih prepričal vodilne v ekipi, da si zasluži novo priložnost v formuli 1, potem ko je huda nesreča na reliju leta 2011 skorajda končala njegovo dirkaško kariero.

V Williamsu so se danes odločili za 22-letnega Rusa Sirotkina, ki bo tako sestavljal tekmovalno navezo s še mlajšim sotekmovalcem, 19-letnim Strollom. Pri Williamsu se je dirkaško mesto sprostilo po dokončnem slovesu brazilskega veterana Felipeja Masse po koncu lanske sezone.


Sirotkin je doslej tekmoval v prvenstvu GP2, bil pa je tudi testni voznik Renaulta v formuli 1. Bodoče delodajalce pri Williamsu je prvič navdušil na testiranjih v Abu Dabiju, pri njegovi zaposlitvi pa bržčas ni zanemarljiv niti sponzorski doprinos, saj naj bi pokrovitelji Rusa v ekipo po neuradnih podatkih prinesli 15 milijonov evrov.

"Skrbno smo preučili vse možnosti, ki smo jih imeli. Prepričana sem, da bosta Lance in Sergej najboljša možna kombinacija in bosta ekipi privozila dobre rezultate. V naši ekipi smo si vselej prizadevali za promocijo in razvoj mladih, zato je uvrstitev Sergeja v ekipo logično nadaljevanje naše filozofije," je odločitev pojasnila direktorica moštva Claire Williams.

Drugi Williamsov sedež je bil zadnji prost v ekipah formule 1, ki se bo v sezoni 2018 začela s prvo dirko v Melbournu 25. marca.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike