Mobilna verzija
urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Williams za drugega voznika izbral Sirotkina, Kubica bo rezerva

vszi

Poljski dirkaški zvezdnik Robert Kubica v sezoni 2018 ne bo tekmoval v svetovnem prvenstvu formule 1. Poljak je upal, da bo pri ekipi Williams dobil drugi sedež ob Kanadčanu Lancu Strollu, a so se v britanskem moštvu odločili, da bodo vozniški sedež ponudili Rusu Sergeju Sirotkinu, Kubica pa bo njihov rezervni in testni voznik.

Kubica je upal, da bo na zadnjih testiranjih prepričal vodilne v ekipi, da si zasluži novo priložnost v formuli 1, potem ko je huda nesreča na reliju leta 2011 skorajda končala njegovo dirkaško kariero.

V Williamsu so se danes odločili za 22-letnega Rusa Sirotkina, ki bo tako sestavljal tekmovalno navezo s še mlajšim sotekmovalcem, 19-letnim Strollom. Pri Williamsu se je dirkaško mesto sprostilo po dokončnem slovesu brazilskega veterana Felipeja Masse po koncu lanske sezone.

Sirotkin je doslej tekmoval v prvenstvu GP2, bil pa je tudi testni voznik Renaulta v formuli 1. Bodoče delodajalce pri Williamsu je prvič navdušil na testiranjih v Abu Dabiju, pri njegovi zaposlitvi pa bržčas ni zanemarljiv niti sponzorski doprinos, saj naj bi pokrovitelji Rusa v ekipo po neuradnih podatkih prinesli 15 milijonov evrov.

"Skrbno smo preučili vse možnosti, ki smo jih imeli. Prepričana sem, da bosta Lance in Sergej najboljša možna kombinacija in bosta ekipi privozila dobre rezultate. V naši ekipi smo si vselej prizadevali za promocijo in razvoj mladih, zato je uvrstitev Sergeja v ekipo logično nadaljevanje naše filozofije," je odločitev pojasnila direktorica moštva Claire Williams.

Drugi Williamsov sedež je bil zadnji prost v ekipah formule 1, ki se bo v sezoni 2018 začela s prvo dirko v Melbournu 25. marca.

Značke: formula ena , sta