Mobilna verzija
STA
STA

ŠOK! Mercedes tarča oboroženega ropa, Lewis Hamilton povsem PRETRESEN!

Člane Mercedesa, nemške dirkalne ekipe v formuli 1, so oropali v Sao Paulu. Na prizorišču nedeljske dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Brazilije so iz ekipe potrdili, da so jo v oboroženem ropu vsi člani moštva odnesli brez poškodb, roparji pa so jim odnesli dragocenosti in denar.

Kot so danes sporočili iz Mercedesa, so med potjo z dirkališča Interlagos proti hotelu člane ekipe v petek zvečer oropali na moštvenem minibusu, vsi pa so jo odnesli brez poškodb.

"Slišati je bilo strele, pištola je bila uperjena v glavo od človeka. To je že slišati grozno," je za BBC dogodek pokomentiral svetovni prvak Lewis Hamilton. 

Nepridipravi so poskusili oropati tudi vozilo Mednarodne avtomobilistične zveze Fie, a neuspešno. Po poročanju lokalnih medijev so se oboroženemu ropu in napadu na moštvena vozila za las izognili tudi pri Ferrariju in Williamsu.

To ni prvič, da je v Braziliji ob dirki F1 za veliko nagrado v gostem prometu ob zastojih prišlo do poskusov oboroženih napadov. Leta 2010 se je na primer nekdanji dirkač McLarna in nekdanji svetovni prvak Jenson Button le po zaslugi prisebnosti in spretnosti svojega šoferja izognil ropu.

Značke: nogomet , rop