Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

mu
mu
0 19.09.2017 15:58:49

Norost ali zdravniški čudež!? To, kar je Rossi storil le nekaj dni po poškodbi, je NEVERJETNO!

Reuters
Ikona motociklizma, brez katere si je dirke razreda moto GP težko predstavljati, se je po poškodbi znova zavihtel na motocikel.

Konec avgusta si je zvezdnik moto športa pri padcu z motorjem za enduro zlomil nogo, sledila je operacija, ko so mu kirurgi nogo utrdili z vijaki in oporo. A je Rossi skrajšal mirovanje ter se že zavihtel na motor.  Poškodba ni bila nič kaj nedolžna, Rossi je utrpel dvojni zlom noge, zdravniki so mu predpisali vsaj en mesec počitka oziroma rehabilitacije, ki pa jo je zvezdnik moto športa z vzdevkom Doktor skrajšal. Manj kot tri tedne po poškodbi in operaciji se je 38-letni motociklist znova usedel za krmilo motorja ter na dirkališču v Misanu, kljub mokri podlagi in dežju, prevozil nekaj krogov.

Čeprav je Rossi že naredil nekaj krogov, pa forme še ni mogel v celoti preizkusiti. Zato ostaja še naprej velik vprašaj, kdaj se bo lahko pridružil motociklistični karavani. Skoraj zagotovo ga ne bo na veliki nagradi Aragonije v Španiji.


"Preizkus telesne pripravljenosti je bil zaradi dežja nepopoln. V sredo se bo Rossi odločil, ali bo lahko tekmoval na VN Aragonije," so sporočili iz Rossijevega moštva Yamaha. Zvezdnik želi na vsak način skrajšati mirovanje ter se čim prej vrniti na dirkališče, kljub temu, da so v njegovem moštvu že določili nadomestnega dirkača za dirko v Alcanizu. Rossija bo, če ne bo tik pred zdajci prišlo do kakšne spremembe, zamenjal Nizozemec Michael van der Mark, ki dirka v razredu superbike. V Yamahi na Italijana računajo šele na dirki v japonskem Motegiju v začetku oktobra.

Devetkratni šampion moto športa, sedemkrat je bil na vrhu svetovnega seštevka v kraljevskem razredu, je 31. avgusta utrpel komplicirani zlom noge, pri padcu je zlomil tako golenico kot mečnico. Po operaciji, ki je bila uspešna, je že po dveh dnevih zapustil bolnišnico ter napovedal, da bo naredil vse, kar bo v njegovi moči, da se bo lahko čim prej vrnil na dirkalne steze.

Rossi je ikona moto športa, vse odkar je leta 1996 z Aprilio debitiral v razredu s 125 kubičnimi motorji.

Članki iz rubrike