Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.08.2017 13:15:28

IZJEMNO! Vrhunsko sinovo darilu Schumiju ob obletnici

Konec avgusta bo minilo 25 let od prve zmage sedemkratnega svetovnega prvaka formule ena Michaela Schumacherja.

Prireditelji dirke v Belgiji, kot kaže, pripravljajo poseben spominski dogodek, saj so fotografi med testiranji dirkalnika Benetton Ford, ki ga je leta 1994 vozil Michael Schumacher, ko je prvič postal prvak, ujeli njegovega sina Micka. V belgijskem Spa-Francorchampsu, ki je bilo vedno eno najljubših prizorišč njegovega očeta, se bo 18-letni Mick Schumacher verjetno predstavil navijačem z dirkalnikom Schumacherja starejšega. Kot poroča španski Mundo Deportivo, so mladega dirkača ujeli med testiranji 23 let starega bolida, s katerim je leta 1994 Michael Schumacher prvič postal svetovni prvak.
Zaradi bližine 25-letnice prve zmage so se takoj pojavili namigi, da bo sin počastil očeta z vožnjo zgodovinskega dirkalnika. Michael Schumacher je namreč 30. avgusta 1992 dosegel svojo prvo zmago v karieri prav v Spaju. Tam je leto pred tem, avgusta 1991, tudi začel bogato kariero, prvo dirko je vozil za ekipo Jordan, pozneje je več let vozil za Benetton, v najbolj uspešnem obdobju kariere pa za Ferrari.


Letošnja dirka za VN Belgije bo na sporedu 27. avgusta.
Nekdanji svetovni prvak je sicer po hudi nesreči na smučanju pred tremi leti in pol ter po možganskih poškodbah že dolgo v domači oskrbi v Švici, njegovo trenutno stanje pa je dobro varovana skrivnost. Njegova družina in menedžerka Sabine Kehm strogo skrbijo za to, da ugibanja o zdravstvenem stanju ostajajo zgolj ugibanja.
Mick Schumacher gre počasi po stopnjah svojega slavnejšega očeta; začel je v kartingu, pozneje presedlal v formulo 4, zdaj pa dirka v formuli 3, kjer je v letošnjem prvenstvu na 11. mestu.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike