Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sk
sk
0 24.07.2017 19:08:22

Sloveniji ni uspelo priti do finala dvojic

Nick Škorja tokrat ni imel največ sreče z motorji.
Mediaspeed
V Žarnovici na Slovaškem je bila na sporedu polfinalna dirka za EP dvojic. Naši samo peti, vendar to je trenutna vrednost našega spidveja, seveda brez Žagarja...

Pred samo dirko smo sicer sklepali, da so veliki favoriti predvsem Poljaki in Latvijci, a so zelo presenetili Rusi, oziroma dva mlada Rusa, sicer oba še mladinca. V naših napovedih smo računali, da bi se lahko naša slovenska trojka morala z Ukrajinci in tandemom iz Rusije morala boriti za tretje mesto, toda Rusa sta bila tokrat nadpovprečno razpoložena. Najprej sta ekspresno odpravila domači par Slovakov, potem pa sta torpedirala tudi našo dvojico v sestavi Škorja-Štojs. Na polovici dirke sta se razšla še neodločeno s favoriziranimi Poljaki. Kasneje sta vzela še mero Latvijcema s 4:2 in uvrstitev v finale je bila potrjena. Bila sta celo v priložnosti, da prideta celo do zmage na dirki, toda Poljaki so pravočasno ukrepali in so vse do konca uporabljali rezervnega voznika Szczepaniaka. Ta je v dodatni vožnji uspel prelisičiti Kudriasova, sicer najboljšega posameznika dirke, in vendarle prinesti zmago Poljakom. Tretje mesto na dirki je na koncu zanesljivo pripadlo Latvijcem, ki so na celi dirki izgubili le šest točk (dva poraza z 2:4).

Našemu paru (Škorja in Štojs) je bilo hitro jasno, da jih čaka le boj za četrto mesto (brez napredovanja) z Ukrajinci. Začela sta z dvema porazoma z 1:5 proti Poljakom in Rusom. Potem je sledil še spodraljaj proti Slovakom, ki sta ga sicer dobila s 4:2. Toda potem ko je Denis Štojs povedel, je na startu imel velike probleme mladi Nick Škorja. Z borbenostjo je prišel do tretjega mesta, v lovu na Burija pa mu je zmanjkalo nekaj metrov. Potem pa je sledila napaka še proti Ukrajincem. Najprej je težave na startu imel Štojs, potem pa je podobno napako storil še mladi Jan Pintar, ki je tako vendarle doživel mednarodni krst. Dvoboj pa se je končal 3:3. Potem pa sta naša voznika odpravila nekonkurenčne Bolgare s 5:1. V zadnji vožnji rednega dela dirke sta Škorja in Štojs še vseeno imela možnosti za osvojitev končnega četrtega mesta proti Latvijcem, za kar sta potrebovala tri točke, dve pa za dodatno vožnjo. Toda Nick Škorja, Štojs je imel tokrat slab štart, je malce pretiraval in ni končal vožnje, tako da nam je pripadlo le peto mesto.

Trener Franc Kalin je po dirki dejal: "Hitro se je pokazalo, da sta mlada Rusa zelo hitra, Poljaki pa imajo tako mnogo rutine in izkušenj. Latvija je seveda tudi na ekipni ravni trenutno zelo močna. Naši vozniki so se sicer odpeljali dokaj dobro, toda vseeno je bilo tudi veliko napak in četrto mesto, ki je bilo tokrat za nas realno, nam je splavalo po vodi. Glede na pogoje na sami dirki sem vseeno zadovoljen z nastopi obeh naših glavnih voznikov. Za mladega Jana pa je bil izlet na Slovaško zelo koristen."

Prve tri ekipe so se uvrstile na finale, ki bo konec septembra v Italiji v Lonigu.

IZIDI
1. Poljska 27+3 (G. Zengota 8, T. Museliak 8, M. Szczepaniak 11+3)
2. Rusija 27+2 (A. Kudriasov 14+2, V. Kulakov 13)
3. Latvija 24 (M. Bogdanovs 12, K. Poudzuks 12)
4. Ukrajina 16 (A. Kobrin 6, S. Mielniczuk 10)
5. Slovenija 15 (N. Škorja 9, D. Štojs 6, J. Pintar 0)
6. Slovaška 11 (P. Buri 9, J. Valkovič 2, J. Mihalik 0)
7. Bolgarija 6 (M. Manev 5, H. Hristov 1)
Značke: spidvej, ep-dvojice

Članki iz rubrike