Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.07.2017 18:06:13

Gajser se vrača!

Brane Ternovšek
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil tretje mesto. Svetovni prvak je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, v drugi pa je bil četrti, kar je pomenilo končno tretje mesto. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

Za Gajserja, ki se počasi vrača v staro formo pred poškodbo, je bila zmaga v prvi vožnji prva po aprilski preizkušnji v Trentinu. V tej vožnji je bil zelo prepričljiv in je ugnal Belgijca Clementa Desalla in vodilnega v skupnem seštevku Cairolija.

Gajser je bil nato tudi v drugi vožnji najboljši do polovice, ko je moral najprej predse spusti Cairolija, potem pa še Desalla. Če bi ostal na drugem mestu pred Belgijcem, bi se veselil končne zmage. A je ostal tretji, nekaj krogov pred koncem pa ga je po precej ostrem napadu, po katerem bi Gajser skorajda padel, prehitel še Nizozemec Jeffrey Herlings.

Gajser se je tako na koncu moral zadovoljiti s skupno tretjo stopničko, kar pa je zanj po dolgem okrevanju zaradi poškodbe in po nekaj izpuščenih dirkah sredi sezone prva uvrstitev na zmagovalni oder po Trentinu.


Zmagovalec češke dirke Cairloli je dobil 45 točk, drugi je bil s 44 Desalle, tretji pa Gajser s 43.

Skupno v SP je na vrhu ostal Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je ostal na petem mestu.

Na dirki na Češkem sta nastopila še dva Slovenca, ki pa sta ostala brez točk; Peter Irt je bil v prvi vožnji 26., Jernej Irt pa 29., v drugi pa sta brata Irt ti mesti zamenjala.

Naslednja preizkušnja SP bo 6. avgusta v belgijskem Lommelu.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike