Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.07.2017 22:13:36

V spidvejskih dvojicah je cilj uvrstitev v finale

Kaj lahko stori Škorja v skakalnem Libercu?
mediaspeed.net
Po krajšem zatišju se bodo ponovno po stezah pognali tudi naši vozniki spidveja.

Prvi bo na stezah naš prvak Matej Žagar, ki je že opravil uradni trening za VN Velike Britanije v Cardiffu. V sobotnem popoldnevu pa ga ob šestih čaka pomembna dirka, na kateri si bo želel izboljšati svoje dosedanje pozicije v samem svetovnem prvenstvu.

V nedeljo popoldne ob treh pa bodo preostali nastopili v Žarnovici na Slovaškem, kjer jih čaka druga polfinalna dirka za evropsko prvenstvo v dvojicah. Nastopilo bo sedem parov in to iz Latvije, Rusije, Ukrajine, Bolgarije, Poljske, domače Slovaške in Slovenije. Prvi trije pari iz te dirke se uvrstijo v finale, ki bo konec septembra v Italiji v Lonigu. Trener naše ekipe in tudi vodja, Ljubljančan Franc Kalin, se je našel pred odhodom na Slovaško v določenih težavah, saj slabe novice prihajajo iz smeri Krškega. Tako Denis Štojs kot Matic Ivačič se izgovarjata, da imata težave z motorji, pa tudi njuna forma je po njunem mnenju slaba. Verjetno pa se za tem skriva kakšen drug razlog. Kot je sporočil Kalin, bo vloga drugega voznika vendarle pripadla Štojsu.

Vlogo prvega voznika je Kalin zaupal mlademu Nicku Škorji, ki pa je v letošnji sezoni že dokazal, da je odskočil od omenjenega krškega dvojca. Kot tretji član dvojice, oziroma kot rezerva pa bo komaj 15-letni Jan Pintar. Za Ljubljančana, sicer sina nekdanjega šampiona Gregorja Pintarja, bo to mednarodni krst. V vsakem primeru bi se morali tudi naši boriti za napredovanje v tem prvenstvu.

Kalin je pred samo dirko zmerni optimist: "Glavni favoriti za zmago so seveda Latvijci na čelu z Lebedevsom in Poudzuksom, ki sta bili odlična na svetovnem ekipnem prvenstvu, in seveda Poljaki z Zengoto, Musielakom in Szczepaniakom. Mi bi se morali udariti za tretje mesto, ki še pelje na finale, z mlado ekipo iz Rusije in pa močno Ukrajino. Pri nas bo glavno breme seveda nosil Nick, za katerega bo ta dirka dobra priprava na finale evropskega mladinskega prvenstva, ki bo čez tri tedne v Latviji. Pomembne točke bo moral dodati tudi Štojs. Če se bo dirka pozitivno iztekla v našo korist, bi lahko na koncu dobil priložnost tudi mladi Jan Pintar. Sem optimist in verjamem, da se bomo prebili v Lonigo na finale."

Potem ko smo letos na domači sceni ostali z zelo malo vozniki, vseeno močno upamo na še kakšen spodbuden mednaroden rezultat, seveda poleg Žagarjevih, s katerim bi lahko vendarle začeli upati na malce lepšo prihodnost v našem spidveju. Kakšen dober rezultat bi pozitivno vplival tudi na delo mladinskih šol spidveja, ki zdaj potekajo v vseh treh naših centrih, v Ljubljani, v Krškem in v Lendavi.

Galerija
Značke: spidvej, ep-dvojice

Članki iz rubrike