favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.07.2017 17:18:28

Gajser se vrača na sceno

hondaproracing.com
Po poletnem premoru se bodo konec tedna najboljši motokrosisti spet pomerili na dirki svetovnega prvenstva.

V češkem Loketu bosta v razredu MXGP ob svetovnem prvaku Timu Gajserju nastopala še brata Peter in Jernej Irt, v finalu evropske konkurence EMX 65 pa Jaka Peklaj.

Vsi štirje slovenski dirkači se lahko veselijo tudi bučne podpore, ki jim jo bodo pripravili številni slovenski navijači ob progi.

V Loketu, ki je prvo dirko svetovnega prvenstva elitne kategorije gostil že pred 22 leti, bodo oči slovenskih navijačev uprte v svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki mu je poletni premor prav prišel predvsem za dokončno saniranje poškodbe in stopnjevanje forme pred zadnjo tretjino sezone svetovnega prvenstva.

"Priznam, da je odmor, ki je trajal dva konca tedna, prišel še kako prav. Pravih počitnic nisem imel, ker sem vseskozi treniral. Tudi ko nisem bil na motorju in sem si privoščil nekaj dni morja, sem veliko treniral v fitnesu, da sem pridobil, kar sem izgubil v času okrevanja. Počutje je vedno boljše, fizična pripravljenost pa je iz dneva v dan bliže tisti, ki sem jo imel na začetku sezone. Danes opravim še zadnji trening pred tekmo, potem pa bom dal na dirki od sebe in upam na čim boljši rezultat," je napovedal Makolčan, ki komaj čaka, da znova sede na motor in razveseli navijače. Gajserjev najboljši rezultat v Loketu je lansko drugo mesto.

Povratnik po poškodbi je tudi Jernej Irt, ki se dirke v Loketu še posebej veseli zaradi proge. "Loket je ena izmed meni najljubših tekem v svetovnem prvenstvu. Proga mi zelo odgovarja, prav tako pa imamo slovenski motokrosisti navadno veliko podporo slovenskih navijačev, kar bo tudi tokrat zelo dobrodošlo," je v pričakovanju dirke povedal Irt.

Njegov mlajši brat Peter pričakuje zanimive borbe in je pred odhodom na dirko povedal: "Premor med tekmami sva z bratom izkoristila za dobre priprave in sva veliko trenirala na motorju. Na dirki pričakujem dobre borbe in dve solidni vožnji. Vsekakor bo prisotna pomoč s tribun, saj pričakujemo veliko slovenskih navijačev, česar se še posebno veselim." Peter Irt je poleg Gajserja letos edini slovenski motokrosist, ki se lahko pohvali s točkami v svetovnem prvenstvu. Z nekaj športne sreče pa v nedeljo točkama iz Latvije, na Češkem morda doda še kakšno.

Pred motokrosisti je še sedem dirk svetovnega prvenstva. Prvenstvo nikakor še ni odločeno, vse bolj pa se zdi, da izkušeni Antonio Cairoli drvi devetemu naslovu svetovnega prvaka naproti.

Italijan je letos suveren kot že dolgo ne. V 12 dirkah je zmagal petkrat in si je pred drugouvrščenim tekmovalcem, Belgijcem Clementom Desallom, privozil že 91 točk prednosti. Ob takem nadaljevanju lahko prvak postane že dirko ali dve pred koncem sezone. Tim Gajser je na petem mestu, do tretjega mesta v prvenstvu ga trenutno loči 73 točk, Francoz Romain Febvre pa za Gajserjem zaostaja le za točko. Obeta pa se zanimiva zadnja tretjina prvenstva, prihajajo dirke na progah, ki so bolj po okusu slovenskih motokrosistov.

Prva vožnja svetovnega prvenstva MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri.

Poleg svetovnega prvenstva bo na Češkem na sporedu še finale evropskega prvenstva za kategoriji EMX 65 in EMX85. Motokrosisti obeh kategorij so bili razdeljeni na štiri evropske cone in so se najprej pomerili v conskem delu tekmovanja. Po deset najboljših motokrosistov vsake cone si je priborilo vstopnico za finale. Desetletni slovenski predstavnik Jaka Peklaj je tekmoval v kategoriji EMX 65, kjer je bil po conskem delu z eno izpuščeno dirko uvrščen na osmo mesto. Motokrosisti kategorije EMX 65 bodo prvo vožnjo odpeljali v soboto ob 15.40, drugo pa v nedeljo ob 9.45.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike