požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 02.07.2017 21:35:20

Žagar prvak še šestnajstič zapored

Matej Žagar je še korak bližje sedemnajsti zvezdici.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Na stadionu v Petišovcih je domači klub ST Lendava izpeljala zadnjo letošnjo dirko za DP posameznikov v spidveju.

Sama organizacija in tudi priprava same steze je bila zelo dobra. Nekatere je motilo le, da je dirka vendarle trajala malce predolgo, pa čeprav smo videli en sam padec (Slovak Mihalik in to brez posledic), pa tudi drugih motečih dejavnikov ni bilo veliko. Lepo število gledalcev je prišlo na svoj račun predvsem v dveh borbah med zmagovalcem dirke in novim državnim prvakom, Matejem Žagarjem in Hrvatom Jurico Pavlicem, pa tudi preostale vožnje so ponudile lepe in atraktivne vožnje. Lahko rečemo, da je organizatorjem uspelo dopolniti štartno listo s kar zelo solidnimi vozniki, pa čeprav so v zadnjem trenutku Italijani odpovedali svoj prihod.

Sama dirka se je začela zelo presenetljivo, saj sta Škorja in Ivačič že v prvi vožnji doživela hud neuspeh, kar je bila posledica slabega starta. Škorji je nato v drugi vožnji praktično na samem startu odpovedal motor. Tudi njegova tretja vožnja je bila zelo slaba, saj ga je ugnal tudi Denis Štojs, ki je tako hitro nadoknadil zaostanek petih točk iz prvih dveh dirk. Toda v taboru Škorje so se vendarle zbrali in motor pripravili za zadnji dve vožnji, v katerih je bil mladenič iz Laškega, sicer pa član Ljubljane, spet tisti pravi Nick iz začetka sezone.

Na drugi strani sta Matej Žagar in Jurica Pavlic bila premočna za konkurenco in se zanesljivo prebila v finale. Zelo lep pa je bil tudi njun dvoboj, katerega je dobil naš prvak. Zato pa se je odvijal zelo ogorčen boj za vožnjo zadnja možnost, v katero so se uvrstili vozniki, ki so bili uvrščeni med tretjim in šestim mestom. Iz tega boja je zaradi težav v začetku dirke izpadel Škorja. Denis Štojs je tako imel veliko priložnost za osvojitev drugega mesta v državnem prvenstvu. Toda v 16. vožnji je bil prekratek in zaostal ne samo za Pavlicem, ampak tudi za Poljakom Kajzerjem. V vožnji zadnja možnost usoda Štojsu ni dovolila, da si privozi veliki finale, saj mu je ob koncu tretjega kroga odpovedal motor. Da je bila ironija za Krčane še hujša, pa je le pol kroga za tem odpovedal motor tudi Maticu Ivačiču in tudi on je ostal brez finala. V njem je Žagar taktično odlično štartal in v prvem ovinku pametno odpeljal Pavlica proti ogradi. S tem si je zanesljivo zagotovil še tretjo zmago in nov naslov prvaka. Napako Pavlica pa je izkoristil še Marcel Kajzer, ki je presenetljivo prišel do drugega mesta.

Po velikem finalu pa je bila na sporedu še ena dodatna vožnja, v kateri sta se pomerila Krčan Denis Štojs in pa mladi Nick Škorja. Ker sta končala sezono z enakim številom točk po treh dirkah, sta se morala tako še enkrat pomeriti za naslov podprvaka. Čeprav je izkušeni Štojs dobro startal, ga je Škorja vseskozi napadal in v tretjem napadu ob koncu drugega kroga zelo zanesljivo prehitel ter tako prišel do zmage in s tem do naslova podprvaka. Denis Štojs je po tem manevru lahko samo še pogledal in popustil ter na tihem malce preklinjal njemu neljubo srečo, ki mu je odnesla tako zaželeni naslov podprvaka.

Po sami dirki je Žagar zadovoljno odbrzel proti zmagovalnim stopničkam in kratko dejal: "Seveda sem zadovoljen s samo zmago in tudi naslovom." Zelo zanimiv komentar pa smo slišali v boxu Nicke Škorje: "Dobro se je tole izšlo. Bomo vsaj vedeli za prihodnost, kakšnih napak ne smemo delati."

Sezona pri nas je tako zaključena. Sedaj bodo oči uprte v Žagarjev boj v GP seriji in seveda veliki finale EP mladincev, v katerem bo nastopil Nick Škorja.

IZIDI
1. M. Žagar 18
2. M. Kajzer (Pol) 14
3. J. Pavlic (Hrv) 15
4. R. Kovacs (Mad) 11
5. D. Štojs 12
6. M. Ivačič 10
7. R. Konopka (Pol) 8
8. N. Škorja 7
9. O. Smetana (Češ) 7
10. N. Magoshi (Mad) 7
11. P. Buri (Svk) 4
12. J. Pintar 3
13. A. Popa (Rom) 3
14. D. Fazekasz 3 (Mad)
15. R. Benko 2
16. J. Mihalik (Svk) 2
KONČNI VRSTNI RED V DP
1. Žagar (AMTK Ljubljana) 53
2. Škorja (AMTK Ljubljana) 36
3. Štojs (AMD Krško) 36
4. Ivačič (AMD Krško) 30
5. Pintar (AMTK Ljubljana) 5
Galerija
Značke: spidvej, lendava, žagar

Članki iz rubrike