mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.07.2017 19:32:56

Gajser se počasi spet približuje vrhu

Albatros
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na 12. dirki sezone svetovnega prvenstva v portugalski Aguedi v razredu MXGP osvojil šesto mesto.

Branilec naslova svetovnega prvaka, ki se vrača po poškodbi, je bil v prvi vožnji osmi, v drugi pa šesti. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku ItalijanAntonio Cairoli.

Karavana svetovnega motokrosa je tokrat tekmovala na dvanajsti dirki, ki jo je gostila Agueda na Portugalskem.Tim Gajser, ki je bil na Portugalskem edini slovenski tekmovalec v MXGP, se po poškodbi počasi vrača v staro formo, v elitni kategoriji je tokrat osvojil šesto mesto.

Pred dirko je Gajser dejal, da iz dirke v dirko pričakuje boljše rezultate. S petim mestom in nekajsekundnim zaostankom je v kvalifikacijah že nakazal izboljšanje forme in se je optimistično podal na nedeljsko dirko. S kvalifikacijsko zmago je presenetil litovski motokrosistArminas Jasikonis.

V prvi vožnji je bil Gajser po solidnem startu osmi. V drugi vožnji je bil Makolčan na startu najhitrejši, ItalijanAntonio Cairoliin Nizozemecpa sta se kmalu odpeljala naprej in sta znova peljala povsem svojo dirko.

Gajser, ki ga je na Portugalskem bodrilo kar nekaj slovenskih navijačev, je dolgo časa vozil med vodilno trojico, v zadnjih minutah dirke pa so mu začele pojenjati moči in je izgubljal stik z vodilnimi. Končal je na šestem mestu, ki ga je osvojil tudi v seštevku obeh voženj. Gajser je s šestim mestom in predvsem s prvim delom obeh voženj dokazal, da postaja vse hitrejši in močnejši, zato lahko že kmalu spet pričakuje vrhunski rezultat. šesto mesto pa je pomenilo tudi novih 28 točk v SP.

V prvi vožnji je zmagal Herlings, drugi je bil Cairoli, tretji pa Jasikonis. V drugi je bil najboljši Italijan, tako da si je z enakim točkovnim izkupičkom (47) kot v tej vožnji drugi Nizozemec zagotovil tudi skupno zmago, še enkrat pa je bil tretji Jasikonis, ki je tako tudi na dirki prišel do najnižje stopničke zmagovalnega odra.


Cairoli ima zdaj še večjo prednost v SP, zdaj je že pri 478 točkah, drugi je Belgijec Clement Desalle s 387, tretji pa Francoz Gautier Paulin s 383. Gajser je peti z 310 točkami.

Sezona se bo nadaljevala v češkem Loketu 23. julija.

Na Portugalskem pa je na dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250 tekmoval tudi Jan Pancar, ki v drugem delu sezone niza vse boljše rezultate. Na začetku sezone se je ob prestopu v višjo kategorijo še boril za uvrstitev na glavno dirko, sedaj pa se že uvršča med dobitnike točk. Tokrat jih je osvojil v drugi vožnji, ko je končal na 11. mestu, v prvi vožnji je bil 23. S Portugalske se tako vrača s skupnim 16. mestom.

* Izidi:
- 1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Arminas Jasikonis (Lit) ... 8. Tim Gajser (Slo);
- 2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Arminas Jasikonis (Lit) ... 6. Tim Gajser (Slo);
- skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 47 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 47, 3. Arminas Jasikonis (Lit) 40 ... 6. Tim Gajser (Slo) 28
- skupno v SP (12): 1. Antonio Cairoli (Ita) 478 točk, 2. Clement Desalle (Bel) 387 točk, 3. Gautier Paulin (Fra) 383 ... 5. Tim Gajser (Slo) 310, 44. Peter Irt (Slo) 2

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike