Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.07.2017 21:20:07

Neuville z minimalno prednostjo na Poljskem

Na reliju po Poljski, osmi preizkušnji svetovnega prvenstva, bo odločitev o zmagovalcu padla v nedeljo. Po današnji etapi sta namreč na vrhu povsem skupaj Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) in zmagovalec prejšnjega relija na Sardiniji Estonec Ott Tänak (Ford), ki ju loči le 3,1 sekunde.

Izenačen boj za vodstvo na osmi preizkušnji sezone lahko gledalci v okolici Mikolajkija spremljajo že ves dan. Prednost vodilnega je vseskozi zelo majhna, znašala je tudi že zgolj 1,3 sekunde, pred zadnjimi štirimi hitrostnimi preizkušnjami v nedeljo pa ima Neuville še vedno zelo majhen naskok, čeprav ga je na zadnji sobotni preizkušnji, paralelnem superspecialu, v neposrednem dvoboju z Estoncem povečal za dve desetinki.

V boju za zmago pa povsem brez možnosti ni niti Hayden Paddon; Novozelandec v drugem Hyundaiju ima na tretjem mestu tudi še nadomestljivih 25 sekund zaostanka. Na zadnjo stopničko je napredoval po smoli Finca Jari-Mattija Latvale, ki je bil še dve hitrostni preizkušnji pred koncem sobotne etape tretji, potem pa ga je izdala tehnika v njegovi Toyoti.



Na četrtem mestu je svetovni prvak Sebastien Ogier (Ford), a je Francoz že precej oddaljen od mest prav na vrhu. Do tretjega ga loči že minuta, do prvega pa minuta in 32 sekund.

Reli v okolici Mikojakija, kjer so se v petek dirkači že srečali z izjemno težkimi razmerami in dodobra razmočenim terenom, se bo končal z zadnjimi štirimi "brzinci" v nedeljo.

Značke: reli, sp

Članki iz rubrike