testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sk
sk
0 18.06.2017 21:23:31

Žagar s tretjim mestom v finale kvalifikacij

Matej Žagar je zadovoljen odšel iz Terenzana v smeri Danske.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
V Italiji, v Terenzanu, ki leži blizu slovenske meje, je bila še druga polfinalna dirka za GP serijo v prihodnjem letu, kjer je dobro nastopil tudi Matej Žagar.

To je rezervna varianta za obstanek med najboljšimi, katere se poslužuje tudi lepo število aktualnih GP voznikov. Našega prvaka Mateja Žagarja so prišli v Italijo vzpodbujati Številni slovenski navijači. Njegov začetek ni bil najboljši. V prvi vožnji je zaostal za Britancem Cookom in Avstralcem Frickejem, prehitel je le Šveda Sundströma, ki je bil veliko razočaranje dirke. V naslednjih vožnjah, ko je imel Ljubljančan zunanji poziciji, pa sta bila njegova starta že dosti boljša. Obakrat je končal na drugem mestu, prvič je zaostal le za Dancem Jensenom, drugič pa za vodilnim v GP seriji, Poljakom Dudkom. Položaj Žagarja se je tako močno popravil, toda v zadnjih dveh vožnjah bi moral še nekaj dodati k svojemu izkupičku.

Tudi v svoji četrti vožnji je končal na drugem mestu, tokrat je bil za drobec hitrejši starejši izmed bratov Pawlicki, Przemyslaw. Tako je bila pred zadnjo vožnjo Žagarja na dlani, da se bo moral tudi v njej potruditi, da izpolni zadani cilj, napredovanje. V 17. vožnji pa smo videli nesrečo, za katero je bil glavni krivec že omenjeni Poljak, ki je Rusa Laguto potisnil v ogrado. Poljak je bil diskvalificiran, medtem ko nesrečni Rus zaradi bolečin ni mogel ponovno nastopiti in tako ostal brez nadaljevanja tekmovanja, čeprav mu je bil zelo blizu. V naslednji vožnji pa je Matej Žagar že na samem startu zelo dobro potegnil in zanesljivo zmagal pred Švedom Asprgrenom. Zaradi presenetljivih izidov v zadnjih dveh vožnjah (tu je zapravil napredovanje tudi naš sosed, Hrvat Pavlic), je Žagar prišel na koncu do delitve tretjega mesta.

Po koncu rednega dela dirke sta bili potrebni še dve dodatni vožnji. Najprej je Poljak Patrik Dudek uspel premagati Danca Jensena in tako prišel še do zadnje vozovnice za finale kvalifikacij, ki bodo septembra v ruskem Togliattiju. Poraženec Jensen bo Rusijo videl v vlogi prve rezerve. Zmaga na dirki je pripadla Britancu Cooku, drugo mesto pa je pripadlo Čehu Vaclavu Miliku. Tako je Čeh pokazal, da njegova odlična dirka v Pragi na VN Češke ni bila slučajnost. V dodatni vožnji za tretje mesto pa je na veliko veselje številnih naših navijačev Žagar suvereno premagal Pawlickega in tako le še dopolnil svoj zadani cilj. Matej je na koncu vendarle pokazal, da se mu forma dviguje in da lahko že v soboto lahko pričakujemo veliko boljše novice iz VN Danske v Horsensu.

Izidi
1. Craig Cook (Avs) 13
2. Vaclav Milik (Češ) 12
3. Matej Žagar (Slo) 10+3
4. Przemyslaw Pawlicki (Pol) 10+2
5. Peter Kildemand (Dan) 9
6. Max Fricke (Avs) 9
7. Patrik Dudek (Pol) 8+3
8. Michael Jepsen Jensen (Dan) 8+2
9. Kevin Woelbert (Nem) 7
10. Jurica Pavlic (Hrv) 7

Članki iz rubrike