902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sk
sk
0 04.06.2017 19:32:01

Zlati Znak Občine Krško Pavlicu, pokal Franca Babiča Ulameku

Škorja in Ivačič sta po odhodu v poljsko drugo ligo očitno napredovala.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Prizadevni člani AMD Krško, ki letos praznuje 70 let ustanovitve in 60 let spidveja v Krškem, so skupaj z občino Krško izpeljali odmevno mednarodno dirko v spidveju.

Dirka za zlati znak ima že lepo tradicijo. Na njem so nastopali tudi nekateri vozniki, ki so se pozneje odlikovali tudi na GP dirkah. V prvi vrsti se tu spominjamo trikratnega svetovnega prvaka Danca Nickija Pedersena, pa naših, žal pokojnega Ferjana in odličnega Žagarja. Sam pogled na startno listo nam je ponujal boj med dvema osvajalcema te prestižne nagrade, Poljaka Ulameka, ki je na tej dirki slavil že trikrat (2007, 2008 in 2011) ter Hrvata Jurico Pavlica, ki je bil najboljši pred dvema letoma. Oba omenjena voznika sta zanesljivo dobivala svoje vožnje, čeprav sta se morala zelo potruditi, v svoji četrti vožnji pa je Ulamek doživel celo poraz proti rojaku Firleju. V naslednji vožnji pa smo dobili zaplet, saj je Ulamek po odličnem startu ugnal Pavlica. Po zaključku rednega dela bi morala omenjena voznika odpeljati za zmago na dirki, toda Poljak je gentlemansko prepustil zmago Hrvatu.

Zelo razburljiva pa je bila enajsta vožnja, v kateri se je v prvem ovinku kar dvakrat našel v blazinah Ljubljančan Nick Škorja. Toda tretji start je naš mladi up suvereno dobil in zmagal. Na koncu je osvojil odlično tretje mesto, za kar ga je nagradila tudi zahtevna krška publika, ki je tudi tokrat lepo napolnila tribune. S tem je mladi Nick pokazal, da se nahaja v dobri formi pred odločilnimi dirkami za EP mladincev.

Po koncu dirke se je najboljših osem voznikov z dirke, s tem da se je udeležbe zaradi poškodbe v zadnji vožnji odpovedal Čeh Matej Kus, pomerilo še za pokal Franca Babiča v spomin na krško legendo spidveja. Po dveh polfinalih smo dobili štiri udeležence finala, Poljaka Ulameka in Firleja, soseda Pavlica in Nicka Škorjo. V samem finalu pa smo videli dva lepa dvoboja, ki pa sta pripadla obema Poljakoma. Za zmago sta se borila Ulamek in Pavlic, nekaj metrov za njima pa za tretje mesto Firlej in Škorja. Ta vožnja pa je dvignila na noge tudi publiko, ki je bila navdušena nad prikazanimi boji.

Za nami je tako lepa in kvalitetna dirka, ki pa žal obenem pomeni praktično konec dirk v letošnji sezoni pri nas. Na vrsti je le še zadnja dirka DP posameznikov 1. julija v Lendavi. Občinstvu se je prvič predstavil tudi mladi Jernej Hriberšek, mladenič iz lani ustanovljene krške šole spidveja, ki jo vodita Šantej in Kukovica, ki pa kot rezervist ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Vrstni red dirke za zlati znak
1. Jurica Pavlic (Hrv) 14
2. Sebastian Ulamek (Pol) 14
3. Nick Škorja 12
4. Olegs Mihailovs (Lat) 11
5. Matej Kus (Češ) 11
6. Mariusz Puszakowski 10
7. Mariusz Firlej (oba Pol) 9
8. Denis Štojs 8
9. Artjoms Trofimovs (Lat) 8
10. Matic Ivačič 7
Pokal Franca Babiča
1. S. Ulamek
2. J. Pavlic
3. M. Firlej
4. N. Škorja

Članki iz rubrike