volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.05.2017 16:45:13

Vettel zmagovalec Monaka, Mercedesa brez stopničk

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je zmagovalec klasične preizkušnje formule 1 v monaški kneževini. Na preizkušnji v Monaku, šesti letošnji dirki svetovnega prvenstva, je uspeh Ferrarija z drugim mestom dopolnil še Finec Kimi Räikkönen, tretji pa je bil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull).

Vettel je prvi zmagovalec monaške dirke za Ferrari po letu 2001. Za nekdanjega svetovnega prvaka je to tretja letošnja zmaga in skupno 45. v karieri.

Brez stopničk sta ostala oba dirkača Mercedesa, saj je bil Valtteri Bottas četrti, svetovni podprvak Britanec Lewis Hamilton pa le sedmi.


Dirko je zaznamovala tudi nenavadna nesreča Pascala Wehrleina, v 61. krogu ga je ob vhodu v predor zadel Jenson Button, ki je samo za to dirko prekinil dirkaško upokojitev in se pridružil ekipi McLaren, dirkalnik nemškega dirkača pa je nato ostal v pokončnem bočnem položaju na levih kolesih, stisnjen ob zaščitni zid. Na stezo je zapeljal varnostni avto, Wehrlein pa je, potem ko so njegovega Sauberja spet postavili na vsa štiri kolesa, nepoškodovan splezal iz bolida.

Skupno je po šestih dirkah Vettel še povečal vodstvo, zdaj ima 129 točk, na drugem mestu pa je Hamilton, ki ima zdaj že 25 točk zaostanka.

Naslednja preizkušnja bo dirka na za VN Kanade v Montrealu čez 14 dni.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike