favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 28.05.2017 19:19:20

Verjemite, ne pretiravamo: Centimetri ločili dva dirkača od črnega scenarija (video)

vszi
V Indianapolisu je bila na sporedu legendarna dirka Indy 500 na slovitem ovalu Brickyard. V 53. krogu je prišlo do zares hude nesreče, ki se je po neverjetni sreči končala brez hujših posledic.

Kakšna nesreča na dirki Indy 500! Le centimetri so rešili oba vpletena dirkača, da ni prišlo do smrtnega izida. In v tem zagotovo ne pretiravamo. 

Scott Dixon in Jay Howard sta bila vpleteno v zares hudo nesrečo. Dixon, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, se nikakor ni mogel izogniti Howardu, ki je treščil ob ogrado in zapeljal na njegovo pot. 

Pri hitrosti več kot 350 km/h je nasadil Howarda in nato poletel po zraku in le za nekaj centimetrov s čelado zgrešil zid ob stezi, ob tem pa je le za nekaj metrov zgrešil Helia Castronevesa, ki je moral pod letečim Dixonom iskati pot na varno. 

V nesreči, v katerem je bil avtomobil Dixona popolnoma uničen, ni bil poškodovan nihče od dirkačev, so pa morali v bolnišnico odpeljati enega od fotografov, ki je bil v bližini udarca bolida z zidom in mrežo.

Na dirki je nastopil tudi Fernando Alonso, ki je v trenutku udarca v 53. krogu od 200. celo vodil, tudi kasneje pa je bil v odličnem položaju, a kaj ko mu je tako kot v formuli 1 ponagajal Hondin motor, 22 krogov pred koncem je moral namreč zaključiti dirko zaradi eksplozije motorja.  

Značke: indy-500, alonso, nesreča

Članki iz rubrike