GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 21.05.2017 14:39:02

Ogier najhitrejši na Portugalskem

Profimedia
Francoz Sebastien Ogier (Ford) je zmagovalec relija po Portugalski, šeste dirke sezone svetovnega prvenstva. Drugi je bil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), tretji pa še en Hyundaijev voznik Španec Dani Sordo.

Na koncu je Ogier zmagal s 15 sekundami naskoka, ki jih je zadržal po sobotni etapi, ko je po tehničnih težavah moštvenega sotekmovalca Estonca Otta Tänaka prevzel vodstvo. Tretji Španec pa je zaostal dobro minuto.

Za svetovnega prvaka je to druga zmaga v sezoni po uspehu na Monte Carlu, skupno pa njegova že peta v karieri na portugalskem prizorišču, z njo se je na seznamu najuspešnejših dirkačev na tem reliju izenačil s Fincem Markkujem Alenom. Ogier je na Portugalskem zmagal že v letih 2010, 2011, 2013 in 2014.

Z novo zmago se je Ogier še utrdil na vrhu skupnega seštevka SP. Zdaj ima 128 točk, Neuville 106, tretji pa je danes le deveti Finec Jari-Matti Latvala z 88. Francoz ima v tej sezoni poleg dveh zmag še tri tretja mesta (Švedska, Mehika, Korzika), le na prejšnjem reliju v Argentini je kot četrti ostal brez zmagovalnega odra.


"Sijajno, zelo lepo je biti spet prav na vrhu. Odlično se je izteklo, zahvala gre ekipi, ki je nov dirkalnik odlično pripravila. V Monteju smo zmagali z novim dirkalnikom, zdaj je avto spet nov in spet nova zmaga. Težko bi bilo bolje," je bil po uspehu, jubilejni 40. zmagi v SP, zadovoljen Ogier.

Zmago je potrdil s petim mestom na zadnji hitrostni preizkušnji, "power stage", ki prinaša tudi dodatne točke za SP, pa je dobil sobotni osmoljenec Tänak. Estonec je v petek prevzel vodstvo in bil prvi še do polovice sobotne etape, potem pa naredil napako, z dirkalnikom zapeljal preblizu roba ceste, zadel v kamen in močno poškodoval vzmetenje zadnjega levega kolesa. Do cilja je sicer prišel, toda z velikim zaostankom in sanje o dobri uvrstitvi so se razblinile. Na koncu je portugalski reli končal kot četrti, s poldrugo minuto zaostanka za moštvenim sotekmovalcem.

Na drugem mestu je ostal Neuville, ki je imel približno enak zaostanek že po koncu sobotnega dela relija. "Dobro je. Trudil sem se po najboljših močeh, a ni šlo. Ves konec tedna smo se mučili, da bi ujeli Fordove dirkače, a so bile Fieste tokrat hitrejše," je bil tudi z drugim mestom zadovoljen Belgijec.

Naslednja dirka bo preizkušnja na Sardiniji med 8. in 11. junijem.

Značke: reli, sp

Članki iz rubrike