boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 12.05.2017 20:27:57

Žagar bo v Varšavi branil tretje mesto

Borut Cvetko/mediaspeed.net
Najboljši slovenski speedwejist Matej Žagar bo v soboto na razprodanem Narodnem stadionu v Varšavi na drugi letošnji dirki svetovnega prvenstva branil lanskoletno tretje mesto. Predlani je Žagar v Varšavo celo zmagal, vendar je bila dirka prekinjena po dvanajstih vožnjah.

Po spodbudni uvrstitvi v polfinale in osvojenih desetih točkah pred dvema tednoma v Krškem na uvodu letošnjega svetovnega prvenstva se Žagar še toliko bolj veseli VN Poljske. V Varšavi je že večkrat dokazal, da mu ovali, ki so postavljeni v velike stadione in tam le za eno dirko na leto, kot tehnično odlično podkovanemu vozniku ustrezajo. Če bo kot lani letos uspel tudi z dobrimi starti in hitrim motorjem, se lahko dobre uvrstitve nadeja tudi tokrat.


"Motorji in forma so tam, kjer sem si želel. To sem dokazal tudi na nedavni kvalifikacijski dirki za SP, ko sem na Slovaškem zaostal le za zmagovalcem VN Slovenije, tamkajšnjim domačinom Vaculikom. Če bo vzdušje podobno naelektreno, o čemer ne dvomim, pa je to zame le še dodaten motiv," je pred dirko povedal Žagar.

Žreb je Žagarju namenil startno številko enajst, kar pomeni, da bo v rednem delu dirke dvakrat startal iz povsem zunanjega položaja. Na papirju to sicer ni najbolj ugodno, vsaj glede na statistiko lanske dirke pa tudi ne preveč pesimistično. V letošnji konkurenci, ko med elitno petnajsterico borcev za naslov svetovnega prvaka ni nihče, ki bi bil odpisan, kar se je izkazalo že na prvi dirki v Krškem.

Značke: speedway, sta

Članki iz rubrike