reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.04.2017 16:31:48

Gajser glavni mik dirke v Škednju

Brane Ternovšek
V prazničnem tednu bodo med športniki, ki bodo delovno razpoloženi, tudi motokrosisti. V nedeljo, 30. aprila, jih čaka druga preizkušnja državnega prvenstva na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah, tudi tokrat pa bo glavni adut za zmago Tim Gajser, ki bo tudi glavni magnet za navijače.

Gajser bo spet nastopil z domačimi najboljšimi motokrosisti. Po borbeni predstavi na dirki za SP v nizozemskem pesku se ta teden najboljši dirkač na svetu vrača na njemu ljubšo in trdo podlago.

Druga dirka državnega prvenstva bo postregla z zanimivimi in atraktivnimi boji na stezi, ki leži tik pod viaduktom Škedenj na štajerski avtocesti.
Poleg Gajserja, ki velja za favorita v kategoriji MX open, bo na dirki svojo formo pilil tudi Klemen Gerčar (AMD Brežice), še eden od slovenskih dirkačev v SP, ki bo skušal na domačih tleh obdržati stik z Gajserjem in dvigniti formo.

Tokrat na domačih tleh ne bosta nastopila Peter in Jernej Irt. Kljub temu bo domača konkurenca močna, tudi z Aljošo Molnarjem, Luko Kutnarjem in Ianom Oskarjem Katancem.



V kategoriji MX2 in MX125 se bosta prvič letos med seboj pomerila velika tekmeca, voznika Yamahe, Luka Milec in Jan Pancar. Slednji je bogatejši za izkušnje na najvišji ravni za mlade voznike (evropsko prvenstvo EMX 250), Milec pa se vrača po bolezni in je željan dokazovanja na dirkah. V bojih za prva mesta bosta verjetno tudi vedno hitrejša Miha Bubnič in Miran Kovačič.

V kategoriji MX65 in MX85 bodo tokrat tekmovali le za rekreativno tekmovanje, saj je istočasno v Italiji dirka za evropsko prvenstvo, kjer bosta slovenske barve zastopala Jaka Peklaj in Gal Hauptman. Najmlajši motokrosisti v kategoriji MX50 se bodo pomerili za točke pokalnega prvenstva.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se bodo začele ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri.

Značke: motokros, dp, gajser

Članki iz rubrike