Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.04.2017 19:44:55

Gajser tretji v kvalifikacijah Trentina

V nedeljo se bo v italijanskem Trentinu začel evropski del sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Najboljši motokrosist na svetu, svetovni prvak Tim Gajser, ki je tudi vodilni po prvih štirih dirkah nove sezone v razredu MXGP, bo preizkušnjo v Pietramurati začel s tretjim kvalifikacijskim dosežkom.

Svetovna karavana motokrosa se po štirih oddaljenih dirkah po svetu seli v Evropo. V Trentinu bo v nedeljo peta dirka svetovnega prvenstva. V elitni kategoriji MXGP tokrat Gajser ne bo edini Slovenec, saj bosta na startu še Klemen Gerčar in Peter Irt. Nastop je načrtoval tudi Jernej Irt, ki pa se je pred dnevi lažje poškodoval.

Današnje kvalifikacije je dobil domačin Antonio Cairoli, drugi je bil Francoz Gautier Paulin, tretji pa Gajser, ki je za najhitrejšim zaostal 3,9 sekunde. Najboljšemu slovenskemu dirkaču so bili najbližje Francoz Romain Febvre, Nemec Maximilian Nagl in Belgijec Clement Desalle.


Preostala slovenska dirkača bosta na svojih prvi dirki v SP v tej sezoni začela s precej slabših izhodišč; Gerčar si je v kvalifikacijah privozil 32. mesto, medtem ko je bil Irt 36.

Gajser ima v SP po zmagi v Mehiki pred 14 dnevi na prvem mestu skupnega seštevka 156 točk, najbližji zasledovalec je Cairoli s 136, tretji pa je Desalle s 119.

Dirka v elitnem razredu MXGP se bo v nedeljo začela s prvo vožnjo ob 14. uri, druga bo ob 17. uri.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike