Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sk
sk
0 14.04.2017 20:29:56

V Šiški spet dvoboj Žagar - Pavlic

Mladi 16-letni Jan Pintar bo debitiral na dirki.
psno
V soboto ob treh popoldne bo na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški druga letošnja dirka za DP Slovenije. Na prvi dirki pred dvema tednoma v Krškem je Žagar v finalu ugnal Hrvata Pavlica in tako napovedal boj za 16. naslov prvaka.

Na dirki v Krškem je navduševal tudi drugi Ljubljančan Nick Škorja, ki si je takrat s tretjim mestom prislužil tudi povabilo za VN Slovenije, ki bo čez dva tedna v Krškem. Sicer je bil lani omenjeni mladenič na tej dirki rezerva in si je prislužil tudi prvo GP točko. Na dirki na svoji domači stezi si želi ponovno pripeljati veliki finale. Verjetno sta dve mesti, ki direktno peljeta v finale, že oddani Žagarju in Pavlicu, tako da si bo to mesto moral pripeljati, seveda po dobri sami redni dirki v vožnji z imenom "zadnja možnost", v kateri bodo vozili vozniki, uvrščeni med tretjim in šestim mestom. V finale iz nje vodita dve mesti. (sistem je enak, kot ga sicer uporabljajo na dirkah za EP!).

V to vožnjo pa si bosta želela prebiti tudi oba Krčana, Denis Štojs in Matic Ivačič, ki je bil na zadnji dirki na koncu četrti. Oba bosta imela veliko konkurenco predvsem v zelo dobrem mladem Čehu Ondreju Smetani in v Italijanih Nicolasu Vincentinu in Michelu Pacu Castagni. Sicer pa bodo na dirki nastopili tudi vozniki sosednje Avstrije in mladi Nemec.

Seveda pa si gledalci največ obetajo od borb med Hrvatom Jurico Pavlicem in pa našim prvakom Matejem Žagarjem, saj oba voznika v teh vožnjah vedno dasta od sebe maksimum. Marsikdaj v ovinkih med njima vidimo močne obračune, kjer si pomagata tudi s komolci in nogami. Obenem bo ta dirka že lep pokazatelj, v kakšni formi se nahaja naš prvak. To je seveda pomemben podatek za dirko vseh dirk pri nas čez dva tedna v Krškem.

Na dirki pa bomo lahko prvič uradno videli na dirki komaj 16-letnega Jana Pintarja, sicer sina šestkratnega državnega prvaka Gregorja, ki je imel zlato obdobje med leti 1989 in 1996. Grega bo seveda v vlogi mehanika in svetovalca svojemu sinu in bo po devetnajstih letih tako ponovno prisoten v boksih. Mladi Jan je sicer prej štiri leta treniral nogomet pri Bravu v Ljubljani in enkrat z ekipo postal celo državni prvak. Zdaj se je mladi pripravnik za mehanika odločil za moto šport. Poleg spidveja se že zelo dobro obnese tudi v motokrosu. (Vpliv Gajserja se vendarle pozna!). Seveda pa od mladega Pintarja tokrat še ne moremo veliko pričakovati in ga tudi ne smemo obremenjevati.

Zelo zanimivo izjavo pa je dal njegov oče, tudi zadnji prvak nasploh na stoječem motorju (že v njegovih izdihljajih so mnogi že vozili na ležečih motorjih, pa tudi sam je končal na njem v letu 1998). "Jan se je res preselil iz nogometa v motošport. Zaenkrat kaže, da mu je pisan na kožo. Kdo ve, zakaj (in se je nasmejal ob teh besedah!)? Na treningih se že zelo dobro pelje. Seveda pa bo potreboval še mnogo kilometrov, tako kot sem jih tudi jaz."

Sicer pa je bil Grega Pintar po slovesu še vedno nekako povezan s spidvejem in obiskoval dirke kot gledalec. No, zdaj bo po svoje spet aktiven. Še vedno je zaposlen v Pleško Cars, ta salon in servis avtomobilov pa je seveda tudi prvi in zdaj glavni sponzor mlademu Janu.

Sama dirka se začenja ob treh popoldne, uradni trening pa bodo vozniki imeli že dve uri prej. Seveda če bodo bile ugodne vremenske razmere, saj napoved žal ni najbolj optimistična.

Galerija
Značke: spidvej, dp-ljubljana

Članki iz rubrike