Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.04.2017 20:22:12

Žagarju uvod DP v Krškem

Arsen Perić
V Krškem se je začela nova sezona državnega prvenstva v speedwayu. Na prizorišču, ki bo konec meseca gostilo tudi uvodno dirko svetovnega prvenstva v seriji Grand Prix, je pričakovano zmagal najboljši slovenski dirkač Matej žagar.

V Krškem ni bilo presenečenja; prvo dirko letošnjega DP v speedwayu, ki si jo je v Krškem ogledalo kakšnih 2000 navijačev, je v svoj prid odločil najboljši slovenski voznik in serijski državni prvak Matej Žagar.

Drugo mesto si je privozil njegov veliki tekmec in glavni tekmec minulih let, Hrvat Jurica Pavlic. Na veselje domačih navijačev pa si je v konkurenci voznikov iz šestih držav tretje mesto privozil mladi slovenski up, 18-letni član AMTK Ljubljana Nick Škorja.

Letošnja pravila določajo, da se v veliki finale neposredno uvrstita najboljša voznika iz rednega dela dirke. To sta bila prav Žagar in Pavlic, ki je bil od slovenskega člana elitne serije Speedway Grand Prix v njunem prvem dvoboju celo boljši, saj ga po boljšem startu Žagar ni več mogel ujeti.

V "last chance" ali vožnjo zadnje priložnosti pa so se uvrstili preostali trije slovenski vozniki, ki jim je družbo delal še Italijan Paco Castagna. V tej vožnji sta se najbolje odrezala Škorja in domačin Denis Štojs.



Današnja dirka je bila tudi odličen preizkus za organizatorje iz AMD Krško, ki se že pospešeno pripravljajo tudi na največjo dirko sezone, ko bodo podobno kot lani 29. aprila na stadionu Matije Gubca gostili uvod v serijo Speedway Grand Prix in dirko za VN Slovenije, največji moto športni dogodek v državi.

Naslednja, druga od treh dirk letošnjega prvenstva, bo 15. aprila na stadionu Ilirije v Ljubljani. DP se bo končalo 1. julija v Petišovcih pri Lendavi.

* Izidi:
1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana), 2. Jurica Pavlic (Unia Goričan/Hrv), 3. Nick Škorja (AMTK Ljubljana), 4. Denis Štojs, 5. Matic Ivačič (oba AMD Krško), 6. Paco Castagna (Ita) ...

Značke: speedway, dp

Članki iz rubrike