Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.04.2017 08:24:35

Gajser najboljši v kvalifikacijah v Leonu

Brane Ternovšek
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser bo današnjo dirko svetovnega prvenstva v Mehiki začel z zelo dobrim izhodiščem, saj je bil najhitrejši v kvalifikacijah elitnega razreda MXGP. Zmagovalec zadnje dirke v Argentini lahko tako računa na novo vrhunsko uvrstitev.

Branilec naslova prvaka v elitnem razredu MXGP je prevladoval na vseh preizkušnjah za trening, ki so jih v soboto izvedli v Leonu; najboljši pa je bil tudi v kvalifikacijah, kjer je za deset sekund premagal Francoza Gautioerja Paulina, tretji čas je dosegel Britanec Max Anstie, četrti je bil Belgijec Clement Desaille, peti pa njegov rojak Jeremy van Horebeek.

Pred današnjo četrto dirko svetovnega prvenstva je slovenski zvezdnik Gajser vodilni v SP. Za dodatno samozavest pa je na tem prizorišču, ki mu očitno ustreza, poskrbela že zmaga v lanski sezoni.


Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom v Katarju, nato pa je imel na drugi dirki nekaj težav zaradi kaotičnih razmer, ki so vladale v Indoneziji. Na tretji dirki, ki je bila pred dvema tednoma v Argentini, pa je ujel zmagoviti ritem in je spet prikazal vožnje, s kakršnimi je razveseljeval v lanski izjemni sezoni, ter dosegel prvo zmago v novi sezoni.

Po treh dirkah se je tako tudi povzpel na vrh SP in si pred drugouvrščenim Italijanom Antoniem Cairolijem privozil deset točk prednosti.

Prva vožnja četrte dirke SP v motokrosu bo danes ob 20. uri, druga pa ob 23. uri po srednjeevropskem času.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike