stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 31.03.2017 10:40:39

Tim Gajser pred nadaljevanjem SP samozavesten in brez skrbi

Tim Gajser
Profimedia
Motokrosisti bodo konec tedna v Mehiki nastopili na četrti dirki svetovnega prvenstva, slovenski zvezdnik Tim Gajser pa je ta čas vodilni v SP. Branilec naslova svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP je obenem tudi zmagovalec zadnje dirke v Argentini, kar mu je dalo samozavest za nadaljevanje prvenstva, poleg tega pa je tudi v dobri formi.

Gajser je sezono začel z drugim mestom, nato pa je imel na drugi dirki nekaj težav zaradi kaotičnih razmer, ki so vladale v Indoneziji. Na tretji dirki, ki je bila pred dvema tednoma v Argentini, pa je ujel zmagoviti ritem in je spet prikazal vožnjo, s kakršnimi je razveseljeval v lanski izjemni sezoni.

Po treh dirkah se je tako povzpel na vrh SP in si pred drugouvrščenim Italijanom Antoniem Cairolijem privozil deset točk prednosti. A sezona se je šele dobro začela in kot so nakazale prve tri dirke, se pravi boji šele začenjajo, saj so v vse boljši formi tudi Rus Jevgenij Bobrišev ter Belgijca Clement Desalle in Jeremy Van Horebeek. Gajser je lani v Mehiki slavil zmago, medtem ko Cairoli na Mehiko nima najboljših spominov.

Tim Gajser, ki se vrača na prizorišče lanske zmage, je pred četrto dirko sezone sporočil: "Počutje je dobro in argentinska zmaga mi je vlila dodatno samozavest. Zadovoljen sem z zadnjimi treningi, ki so pokazali, da se forma stopnjuje, zato trenutno nimam nekih posebnih skrbi."



"Po vrnitvi iz Argentine sva s Timom na domači progi opravila nekaj zelo kakovostnih treningov na motorju. Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Tim je v dobri formi, smo mirni in osredotočeni na naslednjo dirko," pa je iz Mehike, kjer te dni vlada velika vročina, za nedeljo, ko je na sporedu dirka, pa napovedujejo tudi več kot trideset stopinj Celzija, sporočil Bogomir Gajser.

Prva vožnja četrte dirke SP v motokrosu bo v nedeljo ob 20. uri, druga pa ob 23. uri po srednjeevropskem času.

Na Danskem pa bo prav tako v nedeljo tudi prva dirka evropskega prvenstva v motokrosu za ženske. Na dirki bo barve Slovenije zastopala motokrosistka Klara Sršen, članica AMD Šentvid pri Stični. Sršenova je že lani tekmovala na dirki EP, ki ima letos na koledarju štiri dirke; po tekmi na Danskem bodo preizkušnje še na Poljskem, v Nemčiji in Latviji.

Značke: motokros, sp, napoved

Članki iz rubrike