Mobilna verzija
STA
STA

Grozljivo! Smrtna nesreča dvakratnega zmagovalca 24 ur Le Mansa

Reuters

Motociklistični svet je danes pretresla vest o smrti francoskega dirkača Anthonyja Delhalla, svetovnega prvaka v vzdržljivostnih dirkah.

Za 35-letnika je bila usodna nesreča na testiranjih na dirkališču Nogaro na jugu Francije. Kot sta sporočila njegova ekipa Suzuki in krovna motociklistična zveza FIM, se je dirkač ponesrečil ob koncu ciljne ravnine na dirkališču, kjer je Suzuki opravljal testiranja pred novo sezono. Kljub hitro zdravniški pomoči po padcu Francoza niso mogli rešiti.

Delhalle je v lanski sezoni z ekipo Suzukija slavil v tem tekmovanju, ob njem sta bila v ekipi še rojaka Vincent Philippe in Etienne Masson.

"Anthony je kar naenkrat padel, brez pravega razloga, ni izgubil oprijema. Vse skupaj je nerealno in izjemno boleče. Počutim se, kot da je odšel del mene," je po nesreči pretresen dejal njegov sotekmovalec v ekipi Philippe.

V bogati karieri je Francoz petkrat zmagal v skupnem seštevku prvenstva (2011, 2012, 2013, 2015, 2016), vse naslove je osvojil z ekipo Suzuki. Na posamičnih dirkah pa je dvakrat slavil na najbolj znani preizkušnji 24 ur Le Mansa, enkrat pa na prav tako težki preizkušnji Bol d'Or.

Značke: motociklizem , smrt