Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.03.2017 19:54:20

Grozljivo! Smrtna nesreča dvakratnega zmagovalca 24 ur Le Mansa

Reuters
Motociklistični svet je danes pretresla vest o smrti francoskega dirkača Anthonyja Delhalla, svetovnega prvaka v vzdržljivostnih dirkah.

Za 35-letnika je bila usodna nesreča na testiranjih na dirkališču Nogaro na jugu Francije. Kot sta sporočila njegova ekipa Suzuki in krovna motociklistična zveza FIM, se je dirkač ponesrečil ob koncu ciljne ravnine na dirkališču, kjer je Suzuki opravljal testiranja pred novo sezono. Kljub hitro zdravniški pomoči po padcu Francoza niso mogli rešiti.

Delhalle je v lanski sezoni z ekipo Suzukija slavil v tem tekmovanju, ob njem sta bila v ekipi še rojaka Vincent Philippe in Etienne Masson.



"Anthony je kar naenkrat padel, brez pravega razloga, ni izgubil oprijema. Vse skupaj je nerealno in izjemno boleče. Počutim se, kot da je odšel del mene," je po nesreči pretresen dejal njegov sotekmovalec v ekipi Philippe.

V bogati karieri je Francoz petkrat zmagal v skupnem seštevku prvenstva (2011, 2012, 2013, 2015, 2016), vse naslove je osvojil z ekipo Suzuki. Na posamičnih dirkah pa je dvakrat slavil na najbolj znani preizkušnji 24 ur Le Mansa, enkrat pa na prav tako težki preizkušnji Bol d'Or.

Značke: motociklizem, smrt

Članki iz rubrike