stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rp
rp
0 31.01.2017 10:17:27

Rossi kljub močnemu glavobolu zadovoljen z novo yamaho

Reuters
Valentino Rossi je bil s prvo različico letošnje yamahe na lanskih testiranjih precej razočaran.

Kot piše spletni portal Svet hitrosti, je japonsko moštvo od tedaj pridno delalo in devetkratnemu svetovnemu prvaku za prvi dan uradnih testiranj pripravilo precej boljši motor.

"Prvič sem vozil tak motocikel, kot ga bom imel na letošnjih dirkah," je povedal Italijan, ki je s testiranji začel nekoliko kasneje, saj ga je zjutraj močna bolela glava: "K sreči je motor precej boljši, kot je bil. Inženirji so naredili velik korak naprej na področju motorne elektronike in pogonski agregat je boljši, kot je bil tisti prototipni, ki smo ga preizkusili novembra. Precej bolje pospešuje."

Maverick Vinales ima za sabo dve sezoni izkušenj v prvenstvu moto GP, v lanski sezoni pa je še kot dirkač Suzukija prišel tudi do svoje prve zmage. Na prvem testu za letošnjo sezono je bil z yamaho najhitrejši dirkač, pokazal pa je tudi dober ritem. Sam verjame, da se je pri Suzukiju naučil dovolj, da se lahko bori za naslov prvaka pri Yamahi.

"To bo moje tretje leto v prvenstvu moto GP. Mislim, da sem se naučil dovolj in vem, kako potekajo dirke. Vem, da bom potreboval izkušnje z yamahinim motociklom, toda mislim, da bomo lahko že od prve dirke razmišljali o boju za naslov. Če bi začeli o tem razmišljati na sredini sezone, je lahko že prepozno," je optimist Španec.

Članki iz rubrike